2017: L'ANY QUE CAIGUEREN LES MÀSCARES: JUNY
Dossier 30/12/2017

Joan Mir es corona com a nou campió del món de Moto3

El pilot palmesà va sumar 10 victòries en 18 curses

PalmaEl club de campions del món de motociclisme mallorquins ha ampliat la nòmina amb l’entrada de Joan Mir (Palma, 1997). Mir es va proclamar campió del món de Moto3 amb una superioritat incontestable. En la seva segona temporada completa a la cilindrada petita, el palmesà va demostrar les seva fusta de guanyador amb una demostració de domini i agressivitat que el va deixar a les portes d’igualar la gran llegenda viva de l’esport, Valentino Rossi. Mir va guanyar deu grans premis i va quedar a només un d’igualar el títol de l’italià.

A diferència de l’altre campió mallorquí, Jorge Lorenzo, Mir es va iniciar sobre les dues rodes tard, quan tenia 10 anys, per influència del seu cosí, Joan Perelló. No va tardar a demostrar el seu talent, el qual li ha valgut per aconseguir la seva primera corona mundial i enfilar-se un graó més amunt: a Moto2. Mir va pujar al podi en 13 de les 18 curses d’una temporada que quedarà en el seu record. I és que, tal com va dir tot just proclamar-se campió a Austràlia (dues curses abans del final del Mundial), “és un somni!”.