Cultura 21/01/2019

Zulema Bagur apropa la 'Petra' talaiòtica a través d'una exposició al Museu de Menorca

La mostra serà a Maó fins al 6 d’octubre i posteriorment es traslladarà a la sala d’El Roser de Ciutadella

Ivan Martín
1 min
La Menorca Talaiòtica torna a convertir-se en protagonista cultural gràcies a l'aposta de Zulema Bagur per obrir aquest món.

MaóEl patrimoni talaiòtic des de diferents vessants. Aquesta és una de les intencions de l’exposició que acollirà el Museu de Menorca a partir del pròxim 30 de maig. 'Petra. Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica' hi serà fins al 6 d’octubre i posteriorment es traslladarà a la sala d’El Roser de Ciutadella, on es clausurarà l’11 de gener de 2020.

'Petra', pedra en llatí, estructura les interpretacions dels artistes seguint una triple lectura. La primera se centra en poder social de la pedra com a creadora de comunitats en materialitzar els records, la memòria i les tradicions d’un poblat. En aquesta línia s’emmarquen les propostes de Tònia Coll, Zulema Bagur i Núria Marquès. La segona reflexiona sobre la pedra com a suport per a l’expressió de la presència, a càrrec de Martín Llavaneres i Paca Florit.

Finalment, els artistes Francesc Torres i Gabriel Ruiz-Larrea proposen una reflexió en què la pedra deixa de ser un bé natural i es converteix en tecnologia, utilitzada com a propòsit específic. 'Petra. Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica' és una exposició ideada per Zulema Bagur i rep la col·laboració dels ajuntaments de Maó i Ciutadella, a més del Consell de Menorca.

stats