Cultura 16/01/2014

Wert recomana al sector cultural que deixi de parlar de l'IVA

El ministre de Cultura afirma que pot crear un efecte psicològic negatiu a l'espectador

Efe
1 min
El projecte català s'ha fet fort per la incompareixença del projecte espanyol, instal·lat des de fa anys en la rebequeria i l'amenaça.

MadridEl ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha afirmat avui que l'augment de l'IVA cultural no és "el tema de conversa que més li convé al sector", perquè pot funcionar com "un factor de retracció" en l'espectador.

"No sé si estar permanent parlant d'això pot donar lloc a un efecte psicològic que fa pensar al potencial espectador que [l'entrada] és encara més cara del que és", ha assenyalat el ministre durant un esmorzar al diari 'El economista'.

"Ho he dit privadament a molts representants del sector: no sé si és el tema de conversa que més els convé", ha dit, i alhora ha insistit que manté amb ells un diàleg permanent i que entén "perfectament" les seves reivindicacions.

Sobre la possibilitat de revisar el tipus impositiu de la cultura, ha recordat que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, l'examinarà "en el context d'una reforma fiscal de la qual ja es va a començar a parlar, i que es tancarà en aquest exercici".

Preguntat pel tarannà amb què afronta la propera celebració dels Goya, després les esbroncades rebudes dilluns passat durant el lliurament dels premis Forqué, va assenyalar: "Jo ho afronto tot amb el millor ànim que puc, i especialment les celebracions, siguin del cinema o del que siguin".

stats