El teatre Principal de Palma acull l'estrena de 'War and Turpentine'

Música, teatre i dansa conflueixen amb la reflexió sobre el segle XX damunt l'escenari

L’arribada a Ciutat de l’espectable de dansa, teatre i música War and Turpentine –Guerra i trementina, en català– a càrrec de la companyia belga Needcompany s’ha presentat aquest dimarts al tetre Principal de Palma de la mà del seu director, Jan Lauwers, i Viviane de Muynck, actriu protagonista i gran dama del teatre europeu, segons paraules de Lauwers. Els ha acompanyat Carlos Forteza, director del teatre. Es tracta d'una de les dues úniques estrenes que es farà al territori espanyol del darrer muntatge d'aquest director. 

L'obra adapta la novel·la homònima de l’escriptor Stefan Hertmans (Gant, 1951), que en breu serà publicada per Anagrama en llengua castellana. La història se situa a principis del segle XX, quan ja ha esclatat la I Guerra Mundial, i el fil conductor de la narració recau en un jove el somni del qual és ser pintor però que acaba exercint de soldat. Lauwers afirma que s'ha de reflexionar des del present sobre els esdeveniments del segle XX; ell ho fa mitjançant les arts escèniques.

L’obra es representarà per primera vegada a Palma el dijous 22 a la sala Gran del Principal, en anglès amb subtítols en català i castellà, i té un elenc format per onze intèrprets de set nacionalitats diferents.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF