L'AGENDA CULTURAL

Una vintena d'activitats per a aquest cap de setmana

Fes una ullada als actes culturals i d'oci que et proposa l'ARA Balears

Pep Tosar estrenà ‘Federico García’ dins la programació del Grec de Barcelona l’any passat.

‘Federico García’, vida i mort d’un poeta

L’actor i director teatral Pep Tosar du a l’escena aquest muntatge, que té com a protagonista un dels poetes espanyols més universals: Federico García Lorca. A través d’una actuació de perfil multidisciplinari, que combina el text amb la música i l’espectacle del ball, i que inclou imatges i entrevistes amb diversos personatges que parlen de Lorca, Tosar revisa alguns dels episodis més significatius de la vida i de l’obra del literat andalús, com per exemple el de la seva infantesa a Fuentevaqueros, l’època d’estudiant a la universitat, els transcendentals viatges a les ciutats de Nova York i Cuba i, per descomptat, el moment del seu traumàtic assassinat.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge 13 a les 19.00 h. 5-20 euros.

MÚSICA

Cicle Música Antiga

Recital

Nou concert de la sèrie de set actuacions que s’han celebrat fins avui, dia 12 novembre. El cicle de música antiga 2016 ha estat concebut per combinar el patrimoni palmesà amb la millor música dels segles XIII i XIV. És el torn d’Una hora de música antiga, que interpretarà obres de Corelli, A. Scarlatti i Händel.

Església de Santa Margalida (carrer de Sant Miquel, 69. Palma). Dissabte 12 a les 20 h. Gratuït.

Orquestra Acadèmia 1830

Concert barroc

El Conservatori alça el teló per oferir la primera actuació de la Temporada de l’Acadèmia 1830, sota la batuta de Fernando Marina. El programa inclou un seguit de concerts per a oboè, violí i fagot de Vivaldi, Marcelo, Johnsen i Bach. Els solistes que hi prendran part són Pere Caselles, Carlos Forteo, Sebastià Pou i José Tatay.

Auditori del Conservatori de Música (Alfons el Magnànim, 64. Palma). Dilluns 14 a les 20 h. 10 euros.

XXXII Festival de Música de Bunyola

Ardanaz, Dalmay & Lacruz

La localitat acull el darrer concert programat en el marc d’aquest festival. En aquesta ocasió, l’espectacle anirà a càrrec del trio de cambra integrat per Alfredo Ardanaz (violí), A. Lacruz (violoncel) i Noemí Dalmau (piano), que interpretaran peces de Haydn, Schubert i Shostakóvich.

Casa de Cultura (plaça d’Andreu Estarellas, s/n. Bunyola). Diumenge 13 a les 18.30 h. 5-10 euros.

Mario Molina & Nanako Uchi

Concert de piano

Espectacle musical sobre la vida de l’arxiduc Lluís Salvador, a càrrec de Molina i Uchi. Interpretaran obres de piano sol i a quatre mans. El repertori està format per peces de compositors de l’època de l’arxiduc, com Chopin, Brahms, Granados, Falla, Albéniz i Debussy.

Auditori Sa Màniga (Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte 12 a les 19.30 h. Gratuït.

Quatre Llunes

Cant

El grup local d’Alaró Quatre Llunes es posa, un any més, al servei d’una causa justa amb un concert per recaptar fons per als infants del Nepal, a través d’un projecte impulsat per Margalida Gelabert.

Teatre d’Alaró (carrer de Sant Vicenç Ferrer, 33. Alaró). Dissabte 12 a les 20 h. 8 euros.

Centenari del Grup Filharmònic de l’Ateneu de Maó

Clàssica

L’orquestra del Grup Filharmònic del l’Ateneu de Maó ofereix aquest recital de música clàssica amb un repertori format per peces de grans compositors universals, com Mozart i Bach, entre d’altres.

Teatre Principal de Maó (Costa de Deià, 40. Maó). Dissabte 12 a les 19 h.

José Mercé

Flamenc

L’artista andalús torna amb força a l’escenari per presentar, quatre anys després, el seu nou treball discogràfic, titulat Doy la cara.

Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18). Dissabte 12 a les 21 h. 25-35 euros.

Heindenreich, Bleuse & Picker-Bleuse

Música de cambra

La famosa cel·la de F. Chopin i G. Sand acull un concert de cambra amb aquest trio, que sonarà un complex repertori de temes format pel Piano Trio Op49, de F. Mendelssohn, i el Piano Trio Op90 ‘Dumky’, d’A. Dvorak.

La Cartoixa (plaça de la Cartoixa, s/n. Valldemossa). Dissabte 12 a les 19.30 h. 20 euros.

Inca Sound

Concurs musical

El concurs, orientat a promocionar el talent de les bandes insulars, arriba a la final. Les sis formacions classificades al llarg de les semifinals prèvies es batran en un duel per aconseguir el triomf.

Plaça del Mercat Cobert (Inca). Dissabte 12 a les 21.30 h. Gratuït.

Concert de Santa Cecília

Festes patronals

Recital de música amb motiu de la patrona de la música, els poetes i els cecs. Anirà a càrrec de la Banda de Música de Capdepera, la Coral Gabellina i la Coral s’Alzinar.

Auditori Cap Vermell (Agulla, 50. Capdepera). Diumenge 13 a les 18 h. Gratuït.

Folk Souvenir

Popular

Mancor acull un concert que aprofundeix en les arrels de. Joana Gomila, amb Arnau Obiols, Santi Careta, Àlex Reviriego i Laia Vallès, revisa el cançoner popular de l’illa, a cavall entre la tradició i la modernitat.

Teatre de Manacor (Parc, s/n. Manacor). Diumenge 13 a les 19 h. 12 euros.

TEATRE

Luis Piedrahita

FES haha

El famós i polifacètic humorista aterra amb Las amígdales de mis amígdales son mis amígdalas, en el qual intentarà convèncer el públic que només tenim una vida.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Dissabte 12 a les 21 h. 22 euros.

‘Port Arthur’

Velvet Events i Festival BCNegra

Jordi Casanovas, dramaturg i director, posa en escena aquesta obra, que pren com a referència la transcripció autèntica d’un interrogatori policial. Una atmosfera opriment i pertorbadora, un joc pervers de confusions intencionades i malicioses en què es mesclen ficció i realitat.

Teatre de Manacor (av. del Parc, s/n. Manacor). Dissabte 12 a les 20 h. 18 euros.

‘Constructiu’

Ernesto Collado i Piero Steiner

Muntatge que planteja una crítica a la vacuïtat de les propostes que ofereix l’arquitectura moderna i a la societat. Dos obrers il·lustrats s’enfronten a un seguit de dubtes vitals i hi cerquen respostes.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 12 a les 20 h. 15 euros.

‘El llarg dinar de Nadal’

La Ruta 40

Humanitat i sentit de l’humor es barregen. L’escenari és el dinar de Nadal a la casa de la família Bayard, on tot és a punt per fer circular el joc rutinari de les emocions i els sentiments.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte 12 a les 21 h. 18 euros.

CINEMA

‘L’home més fascinant del món’

Marino e Marini

Espectacle cinematogràfic ambulant en 4D. La tecnologia més avançada al servei de l’entreteniment audiovisual. El documental aborda la vida de Jimmo Crocetti, un home influent que marcà els destins de la humanitat.

Auditòrium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 12 a les 20 h i diumenge 13 a les 19 h. 20 euros.

‘Inferno’

Thriller

Robert Langdon es desperta en l’habitació d’un hospital de Florència sense cap record. Pel·lícula de suspens protagonitzada per Tom Hanks.

Teatre de Capdepera (carrer del Col·legi, 18. Capdepera) Dissabte 12 a les 19 h. 5 euros.

ALTRES ACTIVITATS

Palma Folk

Setmana de cultura popular i tradicional

En el marc de la Setmana de cultura popular, s’han organitzat diversos actes al llarg de tot el cap de setmana. Dissabte 12: a les 12 h hi haurà una jornada de debat al voltant de la cultura d’arrel popular, tradicional, i la indústria cultural, en què intervindran David Ibáñez, Jordi Fàbregas i Pere Soler. A les 16 h n’hi haurà un altre, que tindrà com a tema la cultura popular i la gestió institucional, amb Gabriel Barceló, Lluís Puig, Josep Vicent Frechina i Carme Castells. A les 19.30 h tindrà lloc la fira d’entitats i productes de la terra. La jornada finalitzarà amb l’actuació dels grups de folk Roba Estesa i Grollers de sa Factoria, i la intervenció del discjòquei Txema González. Diumenge 13: a les 11 h hi haurà una ballada popular a càrrec dels conjunts Aires Sollerics i Aires Mallorquins.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma) / La Feixina. Dissabte 12 i diumenge 13. Gratuït.

‘El mapa de l’infinit’

Presentació de llibre

Campos acull la presentació d’aquest poemari, de Joan Perelló, que fou guardonat amb el premi Maria Mercè Marçal 2016. L’acte anirà a càrrec de Miquel Àngel Adrover.

Local de l’Obra Cultural Balear (plaça de Can Pere Ignasi, 20. Campos). Dissabte 12 a les 19.30 h.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF