Cultura 19/03/2018

El VIII concurs de l'Autoritat Portuària de Balears ja té guanyadors

Ara Balears
1 min
Exposició de les obres premiades

L'Autoritat Portuària de Balears (APB) exposarà a partir d'avui les obres guanyadores dels participants del concurs de pintura i fotografia presentades a Menorca. Han estat més de 300 obres procedents de totes les illes les que han concorregut a la vuitena edició del concurs. El repte consistia a representar algun dels ports d'interès general de les Balears o algun dels seus fars.

Les obres es divideixen en tres categories: aquarel·la, altres tècniques pictòriques i fotografia. De les obres presentades el mes d'octubre passat, es va realitzar una preselecció d'un centenar d'obres, que varen ser exposades per Nadal a Palma, amb una càlida acollida entre el públic. Entre les premiades es troba una obra dedicada al port de Maó, en concret, el segon premi en la categoria d'altres tècniques pictòriques, titulada Casa Venècia. Port de Maó, de Josep Plaja López.

L'objectiu del concurs consisteix a plasmar, a través de les arts plàstiques, l'interès popular que desperten llocs tan comuns i singulars com són els fars i els ports, com poden ser el de Palma, Alcúdia, Maó, Eivissa i la Savina, i retre'ls així el seu particular homenatge com a patrimoni cultural. L'exposició estarà oberta fins al 30 de març a la Sala d'Exposicions de Caixabank.

Cartell del VIII Concurs de Pintura i Fotografia
stats