Cultura contra la censura

Tres dies de concerts per la llibertat d'expressió a Palma

Acallar inclou Valtonyc al cartell: "Creiem que hi ha un 1% de possibilitats que hi actuï"

L’associació Acallar ha presentat aquest dimarts al Palma Arena el programa d’activitats de la Setmana per la Llibertat d'Expressió, ¡ ha posat l’accent en la necessitat de "fer un front comú per defensar els creadors i els artistes perseguits o censurats per les seves obres". Per això, en acabar l’acte, tots els assistents, una quarantena d’artistes i simpatitzants, han posat per a la premsa tapant-se la boca amb la mà. 400 artistes actuaran aquest cap de setmana.

Imputats per anar contra la Corona, com Toni Albà i Willy Toledo, han confirmat la seva actuació. "Hem programat els rapers perseguits i condemnats per les seves cançons com Pablo Hásel, Elgio (La Insurgencia) i Valtonyc, que creim que té un petit 1% de possibilitats d’assistir, al manco ho volem creure", explicava Javier Vegas, representant d’Acallar.

6.000 entrades venudes

Les entrades estan exhaurides tant per al concert del divendres al Teatre del Mar (amb Willy Toledo, Lluís Soler, Maria Antònia Oliver, Sílvia Siles i Sergi López) com per al de Sa Possesió (amb 40 grups illencs), però hi ha possibilitats encara de gaudir del macroconcert de diumenge al Velòdrom, on actuaran fins a 40 grups procedents de tot l’Estat. Aquest concert, per al qual ja hi ha 6.000 entrades venudes, comptarà amb artistes de la talla de Reincidentes, Berri Txarrak, Albert Pla, David Carabén (Mishima), El Niño de la Hipoteca, Elgio, Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, Pablo Hásel i el retorn puntual als escenaris d’Antònia Font. "Era un moment necessari, perquè, com a ciutadans, aquesta situació ens afecta i volíem participar-hi de qualque manera", explica Pau Debon, cantant d'Antònia  Font. Amb Joan Miquel Oliver, tornaran a  actuar junts damunt d'un escenari després d'haver-se dissolt el grup, ara fa quatre anys. " Quan vàrem saber el que hi havia i ens en van obrir les portes no vàrem dubtar a unir-nos a la causa. No és que torni Antònia Font, sinó que després de quatre anys sense pujar a un escenari ho feim per la causa", explica Debon.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF