Cultura 15/11/2019

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre, espectacles i literatura a l'agenda cultural de l'ARA Balears

Ara Balears
5 min
Us proposem diferents plans culturals pels pròxims dies

‘Tullidos’

Companyia Tarambana

Una família amb un fill adolescent, cec i en cadira de rodes, i amb una capacitat excel·lent de manipular els altres, Solo, rep el lliurament d’una nina per part d’una família que no pot mantenir-la. Solo veu la seva germanastra Felicia com els ulls i els peus de les seves necessitats. Entre ells es crea una dependència malaltissa absoluta, que converteix la seva relació en una mina de segones intencions. Tot això amanit pel seu pare, Napoleó, un home obsessionat pels dolços i amb tacons i cames de prostituta, i Babieca, la mare, una dona que encara vesteix amb el seu vestit de casada des de fa més de 20 anys, amb casc de guerra i botes militars.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte 16 a les 20.30 hores i diumenge 17 a les 19 h. 12 €.

TEATRE

‘Mariachis’

Pablo Remón

Expolítics corruptes, sants que s’apareixen amb exigències… ‘Mariachis’ és una comèdia negra escrita i dirigida per Pablo Remón, que esbossa una radiografia dels orígens de la corrupció política i empresarial. L’obra també ofereix un fresc de l’Espanya buida. El dramaturg reflecteix amb un to entre documental i surrealista la frustració i l’estancament existencial dels seus cada vegada menys habitants. Remón torna al Principal després de ‘40 años de paz’ i ‘El tratamiento’ amb aquesta producció de La Abducción i Teatros del Canal, amb el suport de la Comunidad de Madrid.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte 16 a les 20 h. 8 €-25 €.

‘El silenci d’Hamelí’

Farrés Brothers & Cia

Què passaria si al conte del famós Flautista hi hagués una nina sorda? Clara i Bruno són germans. Són dos dels infants que varen viure allò que va passar a la ciutat d’Hamelí. Ara que ja són grans, un estrany personatge els demana que ho tornin a contar. De vegades fa falta tornar al passat per posar les coses en ordre. Un espectacle sobre les capacitats, sobre les coses que no es diuen i que acaben sortint a la superfície.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, Alcúdia). Dissabte 16 a les 18 h. 8 €.

‘La casa de Bernarda Alba’

Federico García Lorca

Després de la mort del seu segon marit, Bernarda Alba imposa a les seves cinc filles, com a dol, una llarga i rigorosa reclusió. El catalitzador de les forces tancades a la casa serà la figura de Pepe el Romà, pretendent d’Angustias, filla gran i hereva, però atret per la joventut i bellesa d’Adela, la menor, i estimat, al seu torn per Martirio. Davant l’autoritarisme i la repressió representada per Bernarda Alba, les filles encarnaran una gamma d’actituds que van de la més passiva submissió, frustrant, a la rebel·lia més oberta, impossible. Federico García Lorca va escriure ‘La casa de Bernarda Alba’ la primavera de 1936. Va ser la darrera obra de Lorca, ja que poc després el varen assassinar.

Auditòrium (avinguda de Gabriel Roca, 18. Palma). Dissabte 17 a les 21 h. 20 €.

‘Per un grapat d’euros’

Grup de teatre Calabruix

La cosa més insignificant pot canviar-te la vida. En un tres i no-res, inesperadament, passa alguna cosa per casualitat que t’embarca en un viatge que no havies planejat i fas rumb cap a un futur mai imaginat. Amb una comèdia apta per a tots els públics, el grup de teatre Calabruix convida a transitar pels camins de l’humor i la fantasia.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n. Manacor. Palma). Diumenge 17 de novembre a les 20 h. 4 €.

‘Eh man he’

Zero en Conducta

Antigament, els xeienes anomenaven ‘eh man hé’ a les persones amb diversos esperits. Aquesta és la història d’un ‘eh man hé’ i els seus cinc esperits. Un espectacle poètic i divers: dansa, teatre físic i titelles per donar vida al cos, les emocions i la imaginació de Nolan, el protagonista, que en la seva condició de titella es demana què és allò que el mou. Una proposta de la companyia Zero en Conducta, dirigida per José Antonio Puchades (Putxa) i Julieta Gascon.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Divendres 22 a les 20.30 h. Entre 14,50 € i 18,50 €.

dansa

‘My Neighbor Sky’

Oguri - Andrés Corchero

‘My Neighbor Sky’ és un projecte de dansa ‘site specific’ en continuïtat que es va estrenar el març del 2012 a l’Electric Lodge Theatre de Los Angeles. Posteriorment, s’ha presentat al centre de creació L’animal a l’Esquena, dins el Festival Temporada Alta de Girona, al Festival Grec de 2013, on es va fer la creació aprofitant les característiques que el Pavelló Mies Van der Rohe oferia com a escenari, i al Festival Grec de 2018, on es va treballar per adaptar-lo a la Fundació Joan Miró de Barcelona. Ara es podrà veure una reescriptura de la peça entre l’Espai Zero i la sala Petita del Principal. Aquest espectacle inclou el servei de ludoteca Principal Menut per a infants d’entre 3 i 12 anys.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge 17 a les 18 h. 15 €.

MÚSICA

Joan Colomo

‘L’oferta i la demanda’

Joan Colomo presenta el seu darrer treball, ‘L’oferta i la demanda’, un disc que continua demostrant la identitat musical de l’autor, que és un dels artistes més reconeguts en el panorama musical català. Per primera vegada, en les composicions de ‘L’oferta i la demanda’ s’hi uneixen les guitarres i els sintetitzadors per aconseguir unes atmosferes subjugadores.

Can Lliro (carrer d’en Joan Lliteras, 42. Manacor). Dissabte 16 a les 19 h. 10 €.

Andrea Motis

Alternatilla Jazz Festival

Amb la música d’ídols de la categoria de Louis Armstrong i Chet Baker, la jove trompetista i cantant Andrea Motis, amb Joan Chamorro, sorprèn el públic des de 2012, quan Quincy Jones es va fixar en ella i la va convidar a compartir escenari. Després de publicar el seu primer disc per a Impulse, ‘Emotional Dance’, Andrea Motis torna ara amb un nou projecte anomenat ‘Do outro lado do azul’, dedicat a un dels països que més han influït en la música universal, el Brasil. Un viatge cap a una terra plena d’alegria musical de la mà d’Andrea Motis i Joan Chamorro Quartet juntament amb els convidats especials. Músics d’una banda i l’altra de l’oceà presentaran temes principalment brasilers d’arrel i tradició, amb ritmes com el bolero, choro i la samba, entre d’altres.

Teatre Principal (carrer de la Riera 2. Palma). Dijous 21 a les 20 h. 8 €-20 €.

Javier Ruibal i Luar Na Lubre

Dia de la música

El festival Jazz Voyeur celebra el Dia de la música amb un doble concert dedicat al folk. Dos grans artistes de l’estat espanyol com Javier Ruibal i Luar Na Lumbre compartiran escenari i cadascun presentarà els seus darrers treballs discogràfics, a més dels grans èxits de les seves destacades carreres.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Divendres 22 a les 20.30 h. 27,50 €-44 €.

LITERATURA

‘Teràpia lectora’

Setmana del Llibre en Català

La Fundació Mallorca Literària proposa descobrir “tot allò que els llibres saben de tu”. Un joc literari per a adults amb la participació dels autors Míriam Cano (El llibre que t’espera), Roger Pelàez (Bibliomància), Laura Gost (Trivialit), Toni Galmés (Lectura il·lustrada)_i el ‘poeta de guàrdia, que recepta poesia d’urgència’. Una activitat emmarcada en la Setmana del llibre en català.

Aljub d’Es Baluard (plaça de la Porta de Santa Catalina, 10. Palma). Dissabte 16 a les 19 h. Gratuït.

stats