Cultura 18/06/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
4 min
Torna 'Ferments' al Teatre Municipal de Llubí.

‘Ferments’

Miquel Brunet

Torna Ferments, el projecte que cerca la fisonomia musical de Mallorca. Miquel Brunet, Biel Majoral, Sofia Domènech, Alexandra Palomo, Pep Lluís Garcia, Juan Antonio Xas, Josep Oliver i Wojtek Sobolewsky pujaran a un escenari a la recerca del mapa sensorial de l’illa. No se sap quin temps durarà el concert, tampoc com sonarà... Els artistes seran a l’escenari amb els ulls tapats, amb la intenció de fer néixer la música des dels sentits. L’embrió del projecte fou una tancada de tres dies dins un estudi de gravació on hi havia músics de jazz joves i altres figures destacades de la cultura popular mallorquina. En va sortir un disc i també un documental, que tenen el mateix nom, Ferments; en directe l’experiència és diferent, però ja s’ha demostrat que funciona en altres ocasions. Si més no, es tracta d’una vivència nova.

Teatre Municipal de Llubí (carrer Ample, 1). Dissabte, 19 de juny, a les 20 hores. 7 euros.

TEATRE

‘Stonewall, Liberación y Orgullo’

Moirai Teatre

La companyia Moirai Teatre, nascuda a Mallorca el 2019, presenta el teatre musical de creació pròpia – que firmen Pau Coya i Estibaliz Gallardo– Stonewall, liberación y orgullo. Directament inspirat en els disturbis de Stonewall a Nova York, l’obra situa l’espectador l’any 1969. El protagonista és Albert, a partir del qual es construeix una història de descoberta, superació i alliberament. A l’escenari hi haurà Rubén Buika, David Junior, Adrià Vicens, Mila Castellví, Pau Coya, Antònia Monroig, Salva Carbonell, Jose España i Llanes Machado.

Auditori de Peguera (carrer dels Pins, 17. Calvià). Dissabte, 19 de juny, a les 19 hores. 12 euros.

‘Magallanes.0’

Jeroni Obrador

L’expedició de Rodo Gener pels teatres amb la peça Magallanes.0 continua. La proposta és un monòleg multigènere i de ciència-ficció que arreplega les vivències, dificultats i reflexions del personatge històric Fernando de Magallanes en l’expedició a les Illes de les Espècies. Una funció sobre la primera volta al món després de la decisió de Juan Sebastián Elcano de desobeir el Tractat de Tordesillas. Hi apareixen diferents espais, temps i accions, i es revelen els seus pensaments, les contradiccions i la relació que tingué amb la religió catòlica i amb la corona espanyola. Magallanes.0 no vol ser una obra política, sinó una obra contemporània, vivencial i humanista, que revisa els valors socials des del primer fet globalitzador que descobrí una diversitat cultural, de la natura i de l’astronomia. Rodo Gener, actor de trajectòria més que demostrada, encarna aquest personatge, ple de matisos, sol a l’escenari. La dramatúrgia està escrita per Jeroni Obrador.

Claustre del Convent de Sant Domingo (carrer de Guillem Cifre de Colonya s/n. Pollença). Dissabte a les 21.30 h. 12 euros.

‘Kelly’

Rafel Gallego/Sergi Belbel

Les cambreres de pis dels hotels, també conegudes com les kellys, són les protagonistes de la darrera obra de teatre del dramaturg Rafel Gallego. Laura Marte també ha participat en la creació de la peça. El reconegut director català Sergi Belbel en firma la direcció. La lluita de les kellys i el reclam del compliment dels seus drets laborals són els eixos principals del text. La peça està travessada per altres temes: la migració, la discriminació de gènere, la precarietat, les malalties causades per l’explotació laboral, l’abús de poder. L’elenc està format per Eva Barceló, Alicia Garau, Pat Aguiló, Lluqui Herrero, Núria Fiol i Xavier Núñez.

Teatre des Born (plaça del Born, s/n. Ciutadella). Divendres, 25 de juny, a les 21 hores. A partir de 5 euros.

MÚSICA

Micah P. Hinson

'Petjades'

Arriba el darrer dels nou concerts del cicle Petjades, la gira de Micah P. Hinson que ha passat per diferents pobles de Mallorca i també a Menorca. El cantautor repassa la seva trajectòria musical, en uns concerts que exemplifiquen el compromís del festival SonsDeNit, que organitza la promotora Fonart, amb l’ecologia i la sostenibilitat.

Jardins de l’Oratori de Sant Felip (carrer de Passaratx, 47. Porreres). Dissabte, 19 de juny, a les 20 hores. 5 euros.

Anegats

'Retorn'

La banda de Son Servera va de poble en poble amb la seva gira, batejada amb el nom de Retorn; paraula que també dona nom al seu darrer disc. La combinació de les noves cançons d’Anegats i els seus grans hits és la recepta que assegura concerts que agradaran a gent de totes les generacions. I encara més aquest dissabte, que juguen a casa.

Església Nova de Son Servera (carrer de ses Creus, 4). Dissabte, 19 de juny, a les 21.30 hores. Entre 5 i 10 euros.

Ovidi25 amb Toti Soler

Barnasants

L’any 2020 es commemoraven els vint-i-cinc anys de la mort d’Ovidi Montllor. Per homenatjar-lo, el poeta David Caño, el músic Borja Penalba, el periodista David Fernàndez i la cantant Mireia Vives es van ajuntar per preparar un espectacle i repassar la trajectòria musical de Montllor. Ovidi25 és el nom del projecte, que arriba a Manacor després de passar per Ciutadella.

Claustre de Manacor (plaça del Convent, s/n). Dissabte, 19 de juny, a les 19 hores. Gratuït.

ALTRES

‘Baalconing’

Catalina Carrasco

Què s’amaga darrere del balconing? Qui és la gent que mor precipitant-se des d’un balcó a Mallorca? Aquestes, i d’altres, són algunes de les preguntes que vol intentar respondre i tractar el muntatge de dansa Baalconing. La creadora de la peça, que també hi actua, és Catalina Carrasco.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dissabte, 19 de juny, a les 19 hores. Entre 15 i 25 euros.

stats