Cultura 28/05/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

ARA Balears
4 min
El Principal acull el XXIII Festival Internacional de Teatre de Teresetes de Mallorca.

Sabates noves’

XXIII Festival Internacional de Teatre de Teresetes

Tian Gombau-L’Home dibuixat presenta l’obra Sabates noves i ho fa en el XXIII Festival Internacional Teatre de Teresetes de Mallorca. Es tracta d’una peça de teatre d’objectes creada per Jordi Palet i Puig i amb Sebastià Gombau com a titellaire. Aquesta representació és apta per a tots els públics i parla sobre la vida, el creixement i les vivències d’un nin que se’n va al riu a berenar. Pel camí, descobreix el món que l’envolta: des dels carrers fins als paisatges, els animals i diferents persones. Durant el trajecte, les seves sabates van acumulant experiències i ell, a poc a poc, creix. Aquesta obra mostra com la mesura de les sabates (grans, petites i mitjanes) acompanya les persones durant tota la vida, i també reflecteix com canvia la manera en què hi caminam.

Teatre Principal (c. de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 29 de maig, a les 18 h i diumenge, dia 30, a les 12 h. Entre 8 i 5 euros.

TEATRE

‘Lo Nuestro’

Sala Flyhard

La família Guerrero Fernández, descendent d’un barri obrer, ho té tot a punt per celebrar la nit de Cap d’Any: un vespre per estar amb família i celebrar en harmonia l’arribada d’un any nou, fer balanç de l’any que acaba i demanar nous desitjos per al que comença. Tot està llest per donar la benvinguda a un any nou, i els Guerrero Fernández esperen que canviï la seva sort. Aquesta obra ha estat finalista als premis Butaca com a millor espectacle de petit format, i també ha guanyat els III Premis Teatre Barcelona en la categoria de millor text original.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte, dia 29 de maig, a les 19 hores. 18 euros.

‘Reiseführer’

La Ruta40

Reiseführer, que va rebre el premi de la crítica 2019 al millor espectacle de petit format, tracta d’un món interconnectat en el qual els ciutadans cerquen desesperadament l’acceptació social i la popularitat entre la multitud. Mostra com les persones viuen presumptes experiències perquè senten nostàlgia d’autenticitat, mentre són incapaces d’entendre el que succeeix al seu voltat. Com a turistes viatgen a la recerca d’allò desconegut, però, en realitat, l’únic que fan és desplaçar-se pel planeta cercant imatges que ja coneixen abans de sortir de casa. Submergits en la mateixa buidor, el turisme ha esdevingut la imatge perfecta per explicar el nostre temps: una imatge incompleta, fragmentària i parcial de la realitat.

Teatre del Mar (C. de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, dia 29 de maig, a les 20 h i diumenge, dia 30, a les 19 hores. Entre 18 i 14 euros.

‘Aquell carrer’

Produccions de Ferro

Aquell carrer descobreix, a partir d’un conjunt d’entrevistes i apunts de documentació històrica, la personalitat del barri de la Torre (Manacor) durant la segona meitat del segle XX. Misèria, contraban, sexe; unes vides que formen un trencaclosques que explica el desenvolupament socioeconòmic d’una barriada perifèrica. Alhora, la peça il·lustra el pensament, la moral i la vida quotidiana del convuls segle passat.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, dia 29 de maig, a les 19.00 hores. Claustre de Sant Domingo (Guillem Cifre de Colonya. Pollença). Diumenge 30 a les 21 h. 15 euros.

‘Commedia...’

Centre d’Adults

Any 2020, un poble desconegut, un personatge misteriós, conegut com el Magnífico, i una pandèmia mundial. Commedia all’improvisso Sennior es basa en la comèdia dell’arte italiana i tracta des de l’humor els temps que ens han tocat viure, marcats pel covid-19.

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dijous, dia 3 de juny, i divendres, dia 4, a les 19 hores. 5 euros.

MÚSICA

Forró do pulpo

XXIII Festival Internacional de Teatre de Teresetes

Música senzilla, alegre, explosiva que marca la cultura brasilera. El trio format per Aninha Paschoal, Diego Santiago i Antoni Crespí fa, a Forró do pulpo, versions pròpies de xotes i baiões de clàssics i lados B del forró, un estil de música i de ball brasilers que té l’origen en les festes populars de l’interior del nord-est del Brasil. També navega per diferents estils de la cultura popular del país sud-americà, com ara el coco de roda, la capoeira, la ciranda, el carimbó, entre d’altres. Gràcies als seus senzills passos, la seva alegria i diversió, s’han convertit en un estil apte a qualsevol públic.

Teatre Sans (c. de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 29 de maig a les 21.30 h. 5 euros.

Claudio Constantini

Concerts als patis

El pianista, bandoneonista i compositor Claudio Constantini ha preparat una proposta dedicada al bandoneó, instrument que es va crear per acompanyar la litúrgia de les esglésies que no tenien orgue i que va acabar sent insígnia de ravals i locals nocturns del segle XX. Nascut a Lima en una família de músics, el seu original estil es defineix per les seves sòlides arrels clàssiques, aliades amb una incessant passió per alguns gèneres musicals populars, en què la música llatinoamericana i la improvisació juguen un paper fonamental. Ha actuat en alguns dels teatres més importants del món, com la Filharmònica de Berlín i l’Òpera de Los Angeles.

Can Balaguer (c. de la Unió, 3. Palma). Dijous, dia 3 de juny, a les 19 h. Entrada lliure amb reserva prèvia.

ALTRES

‘Otra Ronda’

Cinema

Quatre professors d’un institut danès s’embarquen en un experiment sociològic basat en un psiquiatre, que ha teoritzat sobre el fet que tenir un contingut d’alcohol en sang de 0,05% fa ser més creatiu i estar més relaxat. Cada un haurà de mantenir la taxa d’alcohol en sang al mateix nivell, i no podran beure després de les 20 h.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca). Diumenge, dia 30 de maig, a les 19.00 hores. 5 euros.

stats