Cultura 30/04/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Clara Peya durant un concert

Clara Peya 

En concert

Clara Peya és força, energia, emocions a flor de pell. Les seves actuacions no deixen embadalit a tothom. La seva irrupció en el panorama musical de l’àmbit estatal no ha passat desapercebuda per la crítica i tampoc pel públic. És premi Nacional de cultura (Catalunya) i també va rebre el guardó a millor disc de l’any per la crítica dels premis Enderrock per Estómac (Satélite K, 2018). És pianista, activista; una intèrpret performàtica, multidisciplinària, imprevisible. Aquest cap de setmana actuarà, en el marc del Circaire, sola amb el seu instrument, però enrevoltada de sintetitzadors que prometen una atmosfera única. Peya oferirà un recorregut per la seva carrera musical i interpretarà temes inèdits. La seva música, com ella, és inclassificable: un jazz experimental amb tocs de música electrònica, sense abandonar les melodies mediterrànies. 

Auditori d’Alcúdia (plaça de la porta de Mallorca, 3). Diumenge, 2 de maig, a les 20 hores. 10 euros. 

TEATRE

‘A vueltas con Lorca’

Carmelo Gómez

L’actor Carmelo Gómez és un enamorat del poeta Federico García Lorca. Commogut per la seva història i pels versos, presenta a Palma aquest homenatge que no té definició possible. No és un espectacle de teatre a l’ús; és un viatge per la imatgeria del poeta, per les figures que el marcaren. Acompanyat per Mikhail Studyonov al piano, Gómez empeny el públic a endinsar-se en un món on la poesia i el cant a la llibertat són la base de tot. Les paraules del poeta tornen a ressonar fortes, vives. 

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, 1 de maig, a les 19 hores. 8 i 25 euros. 

‘Amour’

Marie de Jongh

L’amor és un dels grans temes universals. La peça de la companyia Marie de Jongh explora, a través de la vida dels personatges protagonistes, què separa l’amor de la desafecció. Jokin Oregi és el dramaturg i director d’aquesta obra, dirigida al públic familiar i premiada en diverses ocasions –Max de 2017 al millor espectacle familiar i el Fetén de 2016 al millor espectacle, entre d’altres–. Javier Renobales, Ana Martínez, Ana Meabe, Pablo Ibarluzea i Anduriña Zurutuza són els actors que pujaran a l’escenari. 

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge, 2 de maig, a les 18 hores. Entre 8 i 12 euros. 

MÚSICA

‘Verding’

Diabolus in Musica

La soprano Maia Planas, el tenor Antoni Lliteres, el baríton Pablo López, l’actriu Lucía Sánchez i el pianista David Mohedano oferiran al públic de Calvià la carta musical que vulguin. Verding és un espectacle interactiu dels duets, obertures, solos i tercets de les òperes de Verdi. Joan Fullana és el director d’aquesta funció, coproduïda pel teatre Principal de Palma, que va estrenar-se a Andratx el mes de novembre. 

Auditori de Peguera (carrer Pins, 17. Calvià). Dissabte, 1r de maig, a les 19.00 hores. A partir de 8 euros. 

J. Brahms

Euroclàssics

En el marc del primer Festival Clàssics Cultivats (Campos), Maria Victòria Cortès dirigeix Ein Deutsches Requiem Op. 45, de Johannes Brahms, amb l’acompanyament de piano a quatre mans –seran les mans de Cortès i Francesc Blanco–. Aquesta és considerada una de les melodies més captivadores del compositor alemany. Joan Laínez dirigeix el Cor Euroclàssics, la soprano Soňa Godarská, el baríton Lluís Sintes i el duet del piano. La mateixa funció es farà a Pollença, en el marc del 26è Festival de Música Clàssica d’Hivern.

Església de Sant Julià (carrer Bisbe Talladas, 17. Campos). Dissabte, 1r de maig, a les 19.30 hores. A partir de 12 euros. Claustre de Sant Domingo (carrer Guillem Cifre de Colonya, s/n. Pollença). Diumenge, 2 de maig, a les 12 hores. 5 euros.

Jaume Tugores

‘El matí inventat’

Al guitarrista Jaume Tugores li va canviar la vida convertir-se en pare. Per celebrar-ho i, d’alguna manera, explicar-ho, presenta aquest disc, El matí inventat, el seu vuitè treball. Amb la guitarra com a instrument protagonista, el músic ofereix a l’oient un seguit de contes que ha escrit i musicat. En aquesta aventura l’acompanyen Biel Fiol (violoncel), David González (saxo alt i saxo soprano), Carol Domènech (veu i ukulele), Pablo Di Salvo (contrabaix) i Teo Salvà (bateria).

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dimarts, 4 de maig, a les 19 hores. Entre 8 i 20 euros.

ALTRES

‘Picnic al carrer’

Júlia Godiño i Alexa Moya

Les ballarines Júlia Godiño i Alexa Moya van estrenar-se com a duet amb aquesta peça curta l’any 2018, i encara hi viatgen. Es tracta d’un tableau vivant de dos infants que passen el capvespre en un parc. En un moment de l’horabaixa, s’adonen que res és el que sembla i que la realitat podria ser molt diferent del que realment es pensaven. Un espectacle en què les línies entre veracitat i fantasia s’esfumen. La funció s’emmarca dins el festival PalmaDansa. 

Casal de Barri de Son Cànaves (plaça de la Sitja, 4. Palma). Dissabte, 1r de maig, a les 11 h i a les 12 h. Entrada lliure amb invitació prèvia (971 720 135). 

‘78 tours’

La Meute

La companyia francesa desembarca al Circaire amb un espectacle de gran format, de circ amb majúscules. La imponent roda de la mort, de 10 metres d’altura, ocuparà les mirades del públic mentre faci les 78 voltes enlaire. Dos acròbates i un músic s’encarregaran de fer les delícies (o les pors, en aquest cas) dels assistents. La peça vol oferir una reflexió sobre el pas del temps, la por, la superació... Com ens sentim, de petits, davant un aparell com aquest? 

Plaça de Toros d’Alcúdia (carrer del Bastió de Sant Ferran, 1). Dissabte, 1r de maig, i diumenge, 2 de maig, a les 19 hores. 5 euros.

stats