Cultura 12/03/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana

ARA Balears
4 min
Climàtic 3.0

Climàtic 3.0

Miquel Àngel Aguiló

El director i compositor Miquel Àngel Aguiló presenta Climàtic 3.0, una evolució de Climàtic 2.0, la versió anterior d’aquest espectacle de llums i música que es va poder veure a l’església de Sant Francesc. Ara és el teatre Principal de Palma l’espai que acull aquest muntatge, que requereix la implicació de més de 30 persones. Climàtic 3.0, que s’inspira en textos del Càntic a les criatures de Francesc d’Assís, combina diferents disciplines: música, teatre, dansa, llum i projeccions. Amb tot, l’autor pretén fer una crítica al model econòmic actual basat en el consum salvatge, i fa una crida a tornar a estimar l’entorn. Parla del mal que ha fet l’home a la natura ,però ho fa a través de la bellesa, d’una proposta artística multidisciplinària que implica l’esforç de molta gent i convida a ser optimistes i a tenir esperança. 

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dissabte 13 de març a les 19 hores. Entre 8 i 25 euros. 

TEATRE

‘Degenérate mucho’

Las XL 

Després d’Abandónate mucho –funció en la qual treballaven sobre el mite de l’amor romàntic–, les actrius i creadores Marta Sitjà i Nía Cortijo, que formen la companyia Las XL, tornen amb Degenérate mucho. L’espectacle pretén evidenciar que la vida sense contradiccions és impossible i, a la vegada, és necessari sentir-se identificat amb quelcom. Al centre de la proposta hi ha les desigualtats de gènere, la divisió binària de la societat. Sitjà i Cortijo tracten els rols i valors més tradicionals del gènere, i ho fan des d’un punt de vista crític, però també amb humor. A l’escenari no hi faltaran la música, l’alegria, l’energia i l’extravagància. 

Auditori de Peguera (carrer dels Pins, 17. Calvià). Dissabte 13 de març a les 19 hores. 8 euros.

 

‘Aquell carrer’

Produccions de Ferro

El tàndem Catalina Florit i Toni Gomila continua la gira amb Aquell carrer. Ara seran a Manacor, on passa la història. De fet, se situa al barri de la Torre als anys de la postguerra, entre els 50 i els 60, que l’equip d’Aquell carrer ha intentat reconstruir a partir d’entrevistes i consultes de documents històrics. La peça reivindica la família, però no la de sang, sinó la dels carrers, la dels veïns, la de les cases del costat. El muntatge dibuixa com va ser el desenvolupament social i econòmic de la barriada, on el sexe, el contraban i la misèria acompanyaven les vides de tots els seus habitants. El confinament de fa un any ens va empènyer a obrir finestres i mirar les cases del costat. Continuam parlant amb els veïns?

Teatre de Petra Es Quarter (carrer del Sol, 5). Dissabte 13 de març a partir de les 19 hores. 15 euros. 

‘Radiofémina’

Disperses

Quina és la diferència entre la figura d’Elena Francis, la veu de l’especialista de l’àmbit sentimental que va triomfar amb el programa radiofònic El consultori d’Elena Francis durant el franquisme, i les actuals influencers que regnen a les xarxes socials? Aquesta és la pregunta que es va formular l’equip de la companyia de teatre Disperses. De la pregunta va néixer Radiofémina, un espectacle que combina teatre, cinema, dansa, humor i amor. Les influencers Clara, Georgina i Aurora investiguen les cartes que les seves padrines varen escriure a Elena Francis. L’obra és en castellà. Escrita i dirigida per Maria Rotger i les coreografies són de Mònica Fiol. La proposta és de Marian Vilalta, que s’ha encarregat també cercar i desenvolupar la part de documentació de la peça.

Teatre de Petra Es Quarter (carrer del Sol, 5). Dissabte 13 de març a partir de les 19 hores. 15 euros.

 

‘Anar a Saturn i tornar’

Marta Barceló

Un viatge emocional per a tots i cadascun dels espectadors que el vagin a veure. La protagonista de la història és Rosa (interpretada per Marga López), una dona de 45 anys a qui diagnostiquen un càncer de mama. Com ho explica a sa mare? I al seu fill gran –que només té sis anys? Podrà continuar fent feina? Què passarà amb els seus cabells? Morirà? I si no mor, s’acaba, el càncer?Rosa s’enfronta a totes aquestes preguntes, i el públic l’acompanya en totes les situacions en què es troba. Escrit amb enginy i sensibilitat per la dramaturga Marta Barceló, el monòleg parla dels estigmes del càncer de mama i de la dificultat d’enfrontar-se a una situació així. Tot i tenir la mort a la boca constantment, Anar a Saturn i tornar no deixa de ser un monòleg ple de vida. 

Club Pollença (plaça Major, 10). Diumenge 14 de març a les 19 hores. S’ha de reservar prèviament al telèfon 674 78 19 91.

MÚSICA

Mozart domèstic

Trio Cornucòpia

El trio de cornos di bassetto Cornucòpia ofereix un concert dins del XXXII Festival Antoni Lliteres. No estaran sols a l’escenari, perquè col·laboren amb la companyia de Poema Harmònic (coral de l’Universitat de les Illes Balears), Irene Gili (soprano), Inés Mas (mezzosoprano) i Miquel Company (baix). El programa, que conformen peces de Mozart, inclou Pieces pour 3 Corni di Bassetto i fragments de La flauta Màgica i Cosí fan tutte.

Teatre d’Artà (carrer de Ciutat, 1). Dissabte 13 de març a les 20 hores. 10 euros. 

ALTRES

‘L’impossibilista’

Sergi Buka

La màgia és una de les arts més impactants: no hi ha diferència d’edat que valgui davant un bon truc. L’impossibilista n’és una de les proves, i ara arriba a Maó per posar el públic contra les cordes i fer-lo dubtar del que és real i el que no. A l’escenari hi haurà Sergi Buka oferint aquest espectacle unipersonal. La història arranca quan el mag recupera el poder de fer màgia que havia perdut. Així, comença a jugar amb objectes quotidians i elements senzills. L’impossibilista és una funció per a tothom que es deixi impressionar. La dramatúrgia és de Pep Paré i la música és de Ramon Calduch. 

Teatre Principal de Maó (Costa d’en Deià, 40). Dissabte 13 de març a partir de les 18 hores. 12 euros. 

stats