Cultura 15/01/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Música, teatre i altres espectacles a l'agenda d'aquesta setmana

Ara Balears
2 min
Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

'L'Schmürz'

Estudi Zero

El Teatre Sans és un dels espais que continua amb les portes obertes, sempre respectant la limitació del 30% de cabuda. Així, aquest dissabte i diumenge, l’Estudi Zero de Palma estrena L’Schmürz (també coneguda amb el títol Los constructores de imperios), una funció amb tocs de teatre de l’absurd que agradarà a joves i adults, escrita pel francès Boris Vian. La proposta, dirigida, escrita i traduïda per Pere Mestre, és un homenatge a aquest polifacètic autor, de qui el 2020 es varen complir els 100 anys del naixement. Una figura plena de controvèrsia, incomprès en la seva època i recuperat en aquests darrers temps. Pujaran a l’escenari Pere Mestre, Lourdes Erroz, Pepa Ramon, Laura Dalmau, Dominic Hull i Jaume Sastre per tal de defensar aquest text ple d’incorrecció política, visceralitat i sorpreses.

Teatre Sans (carrer de Can Sanç, 5. Palma). Dissabte, 16 i diumenge, 17 de gener, a les 19 hores. 12 euros.

'La revolució de les petites coses'

Noctàmbuls Teatre

Amb una primera versió de La revolució de les petites coses, el dramaturg Jaume Miró va guanyar el primer Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. Això va passar l'any 2015. Ara, la companyia Noctàmbuls Teatre posa sobre els escenaris el text de Miró, perfectament vestit i adobat. La directora i catalana Carla Rovira s'ha encarregat de la direcció, i Bàrbara Nicolau i Albert Martínez són els intèrprets que pujaran a l'escenari del teatre Principal de Palma per defensar la dramatúrgia. A un apartament d'un barri perifèric hi viuen Alba i La revolució de les petites coses

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Divendres 22 de gener a les 19 h. 18 euros.

MÚSICA

Orquestra Simfònica

Carlos Fortea

El programa del proper concert de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) està format per peces de Gabriel Fauré, Bohuslav Martinu, Maurice Ravel i Ígor Stravinsky. A més, l'OSIB col·laborarà amb el solista Carlos Fortea a l'oboè, i amb el director del conjunt Pablo Mielgo. Aquest concert forma part de la temporada 2020-2021 de l'Orquestra Simfònica.

Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Divendres 22 de gener a les 20 hores. 35 euros.

Roger Pistola

'Quart creixent'

Roger Pistola presenta Quart creixent, el seu quart treball discogràfic. Amb lletres poètiques i so estrident, Pistola fa viatjar qui l'escolta per un espai natural ple

Auditori de Mancor (passeig del Ferrocarril, s/

ALTRES

'La Soledat:una mirada en femení'

CaixaFòrum Palma

La Soledat:una mirada en femení és un projecte de fotografia participativa sobre aquest barri palmesà. Fins a 11 dones d'aquest barri, seleccionades per les treballadores de Serveis Socials de Llevant Sud i de Cáritas, i coordinades pel periodista i fotògraf Diego Menjíbar Reynés, han fotografiat diferents espais, carrers i situacions de la seva zona amb la idea de canviar la mirada sobre el barri, de veure'l des d'una perspectiva diferent a l'habitual. El projecte culmina amb una exposició de 30 fotografies i un reportatge documental. Les fotògrafes seleccionades per a aquest projecte varen fer algunes classes de fotografia bàsica.

CaixaFòrum Palma (plaça de Weyler, 3). De dilluns 11 de gener a dia 17 de gener. De les 10 a les 20 hores. Gratuït.

stats