Cinema
Cultura 12/08/2022

Jamie Foxx neteja piscines i liquida vampirs a la nova cinta d’acció de Netflix

L'actor va sobrat de carisma en aquesta cinta d'acció estiuenca amb vampirs que afegeix un toc de fantàstic al còctel

2 min
Jamie Foxx i Snoop Dogg a 'Turno de día'
  • Direcció: J.J. Perry. Guió: Shay Hatten i Tyler Tice.
  • Estats Units (2022).
  • 113 minuts.
  • Amb Jamie Foxx, Dave Franco, Karla Souza i Snoop Dogg.

Semblava una missió senzilla: una pel·lícula d’acció pensada per a la temporada d’estiu, amb vampirs, un toc de refresc fantàstic al còctel de sang i un actor, Jamie Foxx, que cada matí s’aixeca del llit espolsant-se el mojo que li sobra. Totes aquestes qualitats queden perfectament exposades a la seqüència inaugural de Turno de día, en què Foxx es revela com a caçavampirs enfrontant-se amb una anciana no-morta en una lluita de coreografia hiperbòlica que fa valer l’experiència del director debutant J.J. Perry com a coordinador d’especialistes en franquícies com Fast & Furious i John Wick.

Tràiler de 'Turno de día'

La cosa progressa adequadament amb l’entrada en escena de Dave Franco, que encarna el quadriculat funcionari encarregat de supervisar la tendència del protagonista a interpretar de manera lliure el codi de conducta del sindicat de caçadors de vampirs. Perfecte, ja tindríem la buddy movie feta, no? Doncs no del tot, perquè en aquell moment el film s’adona que ha consumit bona part del metratge assignat presentant els conflictes i motivacions de Foxx, els seus aliats, la seva antagonista (una especuladora que vol gentrificar/vampiritzar Los Angeles) i altres personatges que no se sap gaire què fan per allà. Llavors no queda més remei que accelerar la narració a qualsevol preu, sense explicar punts de gir i complicitats a priori rellevants, fins a plantar-se en un clímax final que percebem precipitat i esgotat alhora.

Així, Turno de día s’entrebanca en voler encabir massa coses i forjar una mitologia més o menys pròpia, sense adonar-se que en teníem prou que ens oferís plaers senzills (i violents), sense capficar-se gaire. Més o menys el que fa Snoop Dogg, que fon actor i personatge a base de carisma relaxat, captant perfectament la vibració que hauria de transmetre la pel·lícula.

stats