Cultura 21/10/2019

Troben restes metal·lúrgiques al poblat talaiòtic del Coll de Cala Morell

El projecte està finançat pel Consell de Menorca, l’Ajuntament de Ciutadella i l'Ajuntament de Manacor

Ivan Martín
1 min
El projecte 'Entre Illes' també investiga l'assentament del cap costaner de Sa Ferradura de Manacor.

CiutadellaEl poblat talaiòtic del Coll de Cala Morell, a Ciutadella, va fer aquest dissabte una jornada de portes obertes. El jaciment ha estat objecte d’una nova campanya d’excavacions arqueològiques en el marc del projecte Entre Illes. El repte de l’equip d’investigació, que també intervé a sa Ferradura de Manacor, és aprofundir en els coneixements d’uns assentaments prehistòrics que es troben amuradats i que estan situats en llocs de difícil accés, els caps costaners.

El projecte està finançat pel Consell de Menorca, l’Ajuntament de Ciutadella i l'Ajuntament de Manacor. La idea dels treballs efectuats és entendre per què algunes comunitats prehistòriques de les Illes varen triar llocs inhòspits, de difícil accés, prop de la costa i, a més, els protegiren amb recintes amuradats. Entre les troballes destaca la localització de dues noves navetes en el poblat situat dalt del promontori de Cala Morell. Es tracta de dues cases, desconegudes fins ara, on s’han trobat els elements propis de les activitats domèstiques que es desenvoluparen al seu interior.

La novetat d’enguany ha estat la troballa de restes relacionades amb l’activitat metal·lúrgica que es desenvolupava al poblat, els motlles de fosa i una destral de bronze. El projecte Entre Illes està format per un grup d’arqueòlegs de Mallorca i Menorca que codirigeixen els treballs d’investigació. Aquests són Damià Ramis, Maria José León, Magdalena Salas i Montserrat Anglada.

stats