MÚSICA
Cultura 08/06/2013

Un trio galàctic celebra els 25 anys del Mercat

Joan Miquel Oliver, Quimi Portet i Jaume Sisa inauguraran junts el festival de Vic

Xavi Serra
2 min
Un trio galàctic celebra els 25 anys del Mercat

Barcelona.La fira musical de referència de Catalunya i l'Estat arriba a la 25a edició. El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) ha convidat els sis directors artístics precedents a programar una sèrie de concerts per commemorar l'efemèride. Així, a proposta de Ramon Muntaner, Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, oferiran conjuntament el concert inaugural del MMVV en formació de trio, una alineació inèdita i irrepetible dels universos artístics de tres galàctics de la cançó, creada especialment per a la cita de Vic.

No seran les úniques propostes que festejaran l'aniversari. També formaran part de l'homenatge els Mercy, Mercy Soul amb un còctel de soul, swing, teatre i dansa; la revisió del cançoner de Cecilia de Tui Higgins & Xavier Monge Jazz Project, i el projecte de Joan Chamorro i Andrea Motis al voltant de la cobla amb el New Catalan Ensemble. La Troba Kung-Fú rescatarà els ritmes de la rúmbia -cúmbia infectada de rumba- i Cabo San Roque presentaran l'espectacle Bestiari , una interpretació escènica amb animals mecànics a partir de textos de diferents bestiaris medievals i moderns.

El nou disc d'Els Pets

Com és habitual, Vic serà l'escenari de la presentació en societat dels nous treballs de diferents bandes. Després de dos anys sense novetats discogràfiques, Els Pets estrenaran al mercat les cançons d'un nou disc que encara no han acabat d'enregistrar. També estrenaran material nou La Iaia, Anímic, Esperit, Marinah (l'exvocalista d'Ojos de Brujo) i Refree, que a Nova Creu Alta donarà un cop de timó al seu so aproximant-se a terrenys més elèctrics.

Pel MMVV hi passaran també propostes internacionals com els francesos Zenzile, la portuguesa Carmen Souza i els luxemburguesos Hal Flavin, però el gruix de la programació són grups destacats de Catalunya i l'Estat com El Petit de Cal Eril, Delafé y las Flores Azules, Juan Perro, Macaco, Standstill i Tote King, així com formacions menys conegudes: des de l'experimentació de Seward i Valentina al rock de Toundra, Audience i The Righ Ons passant per la fusió mestissa d'Electric Gozarela, Slow Walk Music i Che Sudaka. Una actuació molt especial serà la de Maria Coma, que estrenarà l'espectacle amb un nou instrument, el piano celesta Baschet , en un projecte que li va valer l'any passat el premi Puig-Porret del festival.

Amb un pressupost de 833.250 euros (un 9% menys que l'any passat), l'objectiu del mercat és mantenir-se com una eina útil per a la indústria musical. En l'edició del 2012, amb 1.066 professionals acreditats, es van fer 800 microreunions entre mànagers i programadors que van generar 3,5 milions d'euros en contractació.

stats