Cultura 21/04/2012

La tria de l'ARA: 120 títols, 25 d'imprescindibles

Cada any s'editen 30.000 novetats editorials a Catalunya. Aquesta xifra impressionant -sumada a la qualitat i la varietat de les propostes- fa que cada cop sigui una mica més difícil aconseguir una tria que faci justícia a la riquesa del panorama. A l'Ara Llegim ens hi hem atrevit.

Cultura
1 min
SEGONS L'ESTUDI SOBRE EL CONSUM DE LLIBRES A CATALUNYA DURANT EL 2011, PER PRIMERA VEGADA HI HA MÉS D'UN MILIÓ DE LECTORS DE LLIBRES EN CATALÀ.

Sant Jordi es prepara una vegada més per atacar el drac i salvar la princesa. En comptes d'armes, el Sant Jordi de l'Ara Llegim es defensa únicament amb llibres. La bona collita dels últims mesos -generosa i diversa- l'ha deixat perplex a l'hora d'escollir entre els milers de novetats. Després de mirar i remirar, Sant Jordi s'ha deixat aconsellar per l'equip de l'ARA, que per posar-li les coses més fàcils ha fet una tria de 120 novetats, dividides en 22 categories, entre les quals s'ha permès destacar-ne 25 d'imprescindibles per guanyar la batalla contra el drac. La selecció comença amb una desena de títols ambientats a la Guerra Civil, la postguerra i la Transició, continua amb cinc exemples de maduresa literària, amb novetats centrades en l'actualitat més estricta i una petita mostra de narradors que s'enfronten al fet literari amb humor. A més de destacar uns quants dels clàssics imprescindibles, les novetats més ressenyables de poesia i de pensament, l'Ara Llegim no s'ha oblidat de categories com l'humor, els còmics, la novel·la fantàstica, els esports, la música i el gènere negre, que des de Larsson té tan bona acollida comercial. La novel·la històrica i la romàntica contrasten amb les categories que observen el moment actual: a més d'un apartat centrat en la crisi i la indignació, és rellevant la presència d'un nombre inquietant de novel·les que observen mons poc esperançadors.

stats