LABORAL
Cultura 12/07/2016

Els treballadors d'Es Baluard desconvoquen la vaga

Se'ls retornarà en la propera nòmina la meitat de la rebaixa salarial del 5% imposada el 2013

Ara Balears
1 min
Imatge de la vaga dels treballadors d'Es Baluard l'1 de juliol.

PalmaEls treballadors de la Fundació Museu Es Baluard han desconvocat la vaga programada per a aquest dijous després d'aconseguir un acord en el Tribunal de Mediació i Arbitratge de Balears (TAMIB) pel qual se'ls retornarà en la propera nòmina la meitat de la rebaixa salarial del 5% imposada el 2013.

L'acord també inclou el compromís de l'empresa d'iniciar la negociació del primer conveni col·lectiu de la Fundació Museu Es Baluard, que regularà les condicions laborals dels seus 19 treballadors.

UGT s'ha mostrat satisfeta amb l'acord al qual s'ha arribat després que la gairebé totalitat dels empleats d'Es Baluard secundassin una vaga l'1 de juliol per reclamar l'abonament en dos anys de la rebaixa salarial i el reconeixement de categories professionals.

El sindicat ha assenyalat que “a la fi” s'ha aconseguit la reivindicació dels treballadors de disposar d'un conveni col·lectiu, la qual cosa no havia estat possible fins ara i “ha costat la renúncia de dos delegats de personal”.

“Sempre hem defensat que necessitam un conveni col·lectiu que fixi les retribucions d'acord a uns grups professionals, que descrigui les funcions, reconegui l'antiguitat i reguli la promoció professional i la pujada de salaris”, han conclòs els treballadors.

stats