Publicitat
Publicitat

El nou repte de Calatrava: aixecar l'edifici més alt del món a Dubai

Inspirada en una flor de lliri i en un minaret, costarà mil milions de dòlars i serà més alta que el Burj Khalifa

L'arquitecte valencià Santiago Calatrava ha presentat a Dubai la pròxima "icona de l'emirat", una torre inspirada en la flor de lliri i en el tradicional minaret de les mesquites, i que costarà mil milions de dòlars. La torre del Dubai Creek Harbour serà més gran que el Burj Khalifa, actualment l'edifici més alt del món, amb 830 metres.

El president d'Emaar Properties, promotora de la construcció, Mohammed al-Abbar, ha explicat que les obres començaran entre el juny i el juliol d'aquest any i s'acabaran abans de la celebració de l'Expo 2020 a Dubai.

L'edifici tindrà 20 plantes d'apartaments, un hotel, restaurants, jardins i diversos observatoris amb vistes de 360 graus sobre Dubai. La torre Dubai Creek Harbour a les nits s'il·luminarà de blau i verd i serà el centre de Dubai Creek Harbour, una "ciutat del futur" –tal com la va definir Al-Abbar– de 6 quilòmetres quadrats. La torre serà al costat del Creek, el riu de Dubai, i el Santuari Nacional de Vida Silvestre de Ras al-Jor, un lloc protegit per la Convenció de la Unesco i on hi viuen més de 67 espècies d'aus aquàtiques. Aquesta gran urbanització pretén convertir-se en una destinació mundial turística.

Pel que fa al finançament del projecte, Al-Abbar assenyala que " l'empresa té prou recursos per afrontar-lo", encara que ha explicat que seguirien "el model 50% de capital social i 50% de deute". El complex de Dubai Creek Harbour, desenvolupat conjuntament per Emaar Properties i Dubai Holding, comptarà en conjunt amb 3.664 unitats d'oficines, 39.000 habitatges, 22 hotels amb 4.400 habitacions i les Torres Bessones de Dubai, que seran les més altes del món.

Calatrava, escollit entre cinc propostes, ha dit que és "un gran honor participar en un projecte tan especial" i que l'ha fet "amb el cor". L'arquitecte diu que el disseny de la torre "té una clara referència en l'art clàssic" i que ha fet servir la tecnologia com a "vehicle per desenvolupar un edifici que uneix la bellesa, l'elegància i l'art". "Els materials que utilitzarem seran d'enginyeria moderna, principalment vidre i cables resistents, que acoblaran la torre amb el terra i amb un disseny inspirat en les delicades nervadures de les fulles de lliri", ha dit l'autor de la Ciutat de les Arts de València.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF