Cultura 08/06/2021

El Festival de Circ de Girona aconsegueix portar 50 artistes d'arreu del món tot i les restriccions

Del 24 al 28 de juny es podran veure a Fontajau números d'artistes de Rússia, la Xina, el Vietnam, Ucraïna i el Marroc

2 min
El número de cintes aèries de Just Two Men

BarcelonaEl Festival de Circ Elefant d'Or de Girona torna del 24 al 28 de juny a la ciutat amb una cinquantena d'artistes d'arreu del món. "La naturalesa del festival és internacional i aquest ha estat el gran repte d'enguany", explica el director, Genís Matabosch. Després de fer mans i mànigues per aconseguir permisos i visats, el festival ha aconseguit portar a Girona artistes de Rússia, el Marroc, el Brasil, Xile, el Vietnam, la Xina i Ucraïna, entre més països. En total hi haurà 49 artistes de 15 països i representaran 18 números que han estat premiats en les últimes edicions (abans de la pandèmia) dels principals festivals internacionals de circ. "Volem fer un homenatge a aquests festivals que, per culpa del coronavirus, no s'han pogut celebrar", afirma Matabosch.

Entre els artistes convidats hi ha els marroquins Mustafa Danguir Troupe i el brasiler Jessé Brandao, que portaran un número doble de la roda de la mort, i el duo cubà acrobàtic Ebenezer. Hi haurà cintes aèries amb els italians Golden Dream i els ucraïnesos Just Two Men, i equilibris amb la Troupe Kevin Richter d'Hongria. De Rússia vindrà el contorsionista Aleksandr Batuev, l'equilibrista Valentin Txetverkin, el malabarista Viktor Kratxinov i el duo de planxa coreana Jump’n’Roll. També passaran pel festival els pallassos César Dias de Portugal i el xilè Matute. "És un planter d'excel·lència d'artistes de primera divisió vinguts d'arreu del món", subratlla Matabosch.

El contorsionista rus Aleksandr Batuev actuarà a Girona

El festival tindrà el mateix funcionament que en anys anteriors, amb dues semifinals (la gala blava i la vermella) i una final que triarà els millors artistes d'aquesta edició a partir d'un jurat internacional. A diferència dels any anteriors, en aquest els artistes no actuaran dins una carpa sinó al Pavelló de Fontajau de Girona. "Hem optat per aquest espai físic diferent per les restriccions derivades de la pandèmia. És molt més segur fer-ho al pavelló que sota la carpa", diu Matabosch. En els pròxims dies nou empreses treballaran a contrarellotge per transformar el pavelló d'esports de Fontajau en un gran circ estable. Serà la quarta edició del festival que té lloc a Girona. De moment, l'aforament del pavelló és del 50%, però Matabosch no descarta ampliar-lo si la situació sanitària ho permet.

stats