Zahara respon a la censura de Vox des de l'escenari

A la imatge retirada hi apareix la cantant vestida de Mare de Déu amb el títol del disc, 'Puta'

Ara
2 min
Zahara en una imatge promocional del disc

BarcelonaZahara va respondre ahir dimecres a la polèmica retirada del cartell promocional d'un concert per pressions de Vox. Des d'un escenari a València va dir que agraïa el suport rebut. "L'única resposta que donaré a tot això que ha passat és a l'escenari, defensant l'art, la música i la llibertat d'expressió". "Tant de bo hagués pogut dir-li a la María Zahara de dotze anys quan la insultaven i li cridaven «Puta» que en el futur, quan tingués trenta-set anys, un dia totes les seves companyes i companys de professió, tot el seu públic i totes les persones que admira, sortirien a defensar-la", va dir abans de començar el concert. "Moltes gràcies perquè ha sigut brutal la resposta d'amor que he rebut, i això és el que m'emporto".

La cantant Zahara oferirà un concert divendres a Toledo que l'extrema dreta ha intentat boicotejar. Vox havia demanat la retirades de la imatge i la suspensió del concert. L'Ajuntament de Toledo, governat per una alcaldessa del PSOE, ha aclarit aquest dijous que va ser el promotor, Toledo Alive, qui dimarts, després d'algunes queixes, va retirar el cartell promocional del disc en què es veia la cantant vestida de Mare de Déu amb un nen en braços i porta una banda amb el títol del disc, Puta. Segons el consistori, dimecres va sortir Vox a demanar que no hi hagués concert. "No hem cedit ni cedirem davant dels que coarten la llibertat d'expressió", ha afirmat la portaveu de l'Ajuntament.

Segons Vox, la imatge molesta "diversos ciutadans i col·lectius" i és "una ofensa extrema a la imatge de la Mare de Déu". L'Ajuntament va intentar esquivar la polèmica rentant-se'n les mans dient que ni havia contractat els músics del cartell ni havia participat en l'edició del cartell, tot i que els concerts es van presentar en seu municipal. El consistori va demanar disculpes als que s'haguessin molestat, a la vegada que va defensar la llibertat d'expressió. El comunicat demanava que "no s'alimenti la polèmica i es relacioni de manera interessada el cartell amb la fira en honor a la Verge del Sagrari, amb qui no té res a veure aquesta iniciativa". El promotor va acabar retirant l'anterior cartell per un altre sense referències a la Mare de Déu i assegurava que l'atac l'havia agafat "per sorpresa". Les entrades generals del concert estan esgotades.

Aquest dijous la portaveu del govern, María Jesús Montero, del PSOE, feia la mateixa jugada que l'Ajuntament per evitar la polèmica: "Aquest és un país en què cadascú pot dir el que vulgui i el que pensi. Cal equilibri i respecte a la decisió dels ajuntaments que estan intentant que no es fereixin sensibilitats i per altra banda respectar la creació artística. Són debats sempre controvertits. Cal fer-ho compatible".

En canvi, les xarxes bullen en defensa de la cantant i en contra d'una censura més de l'extrema dreta.

stats