Cinema

‘Los tipos malos’: picaresca i tarantinisme ‘soft’ per aclaparar la canalla amb acció i humor

L’estudi de ‘Shrek’ produeix aquest energètic film sobre una banda animal de lladres amb bon cor

2 min
Fotograma de 'Los tipos malos'

'Los tipos malos'

(3,5 estrelles)

Direcció: Pierre Perifel. Guió: Etan Cohen i Hilary Winston, a partir dels llibres d’Aaron Blabey. 100 min. Estats Units (2022). Animació. Estrena als cinemes

En un món de dibuixos, un grup d’animals xerraires creen el caos amb els seus atracaments i fugides. El seu líder és un llop fatxenda, acompanyat d’una serp esquerpa, d’un tauró amant de les disfresses i d’una piranya amb ventositats –¿què seria d’una pel·lícula d’animació sense pets?–. Un cop fallit en una gala benèfica empeny el protagonista a seduir l’opinió pública per evitar la presó: ¿i si es comporten malament perquè els han estigmatitzat pel seu aspecte, perquè ningú ha confiat en ells?

Tràiler de 'Los tipos malos'

Aquesta adaptació d’una sèrie de contes il·lustrats s’inicia amb una referència cinèfila: un film protagonitzat per un senyor Llop havia d’homenatjar el Tarantino que va revisar el cinema negre mitjançant diàlegs verborreics escenificats en cafès i restaurants. Una certa trapelleria sobrevola aquesta comèdia d’acció especiada amb molt d'humor i una mica de glamur, amb extra de peluix i en la tradició d’Ocean’s eleven. A l’estil d’Els Croods, la gent de DreamWorks opta per una certa sobredosi d’escenes trepidants que poden euforitzar la canalla igual que la ingestió d’un menú de menjar ràpid. No falten les persecucions en cotxe en què, com a la saga Fast & furious o al món quàntic, les lleis de la física estan sota qüestió. El resultat flirteja (frívolament?) amb l’atractiu de l’antiheroi murri però amb cor d’or, i recobreix l’espectacle amb un missatge sobre la bondat interior i l’error d’encasellar les persones.

stats