FESTIVAL

Si no hi ha paraules, no hi ha tipografia

Setfonts és la primera setmana dedicada al disseny gràfic i la tipografia de Palma i reunirà gurus del sector 

Un festival dedicat a la tipografia i al disseny gràfic, això és Setfons, la primera setmana destinada a aquestes disciplines artístiques i de la paraula que s'organitza a Palma del 24 al 29 d'octubre i que "té bàsicament dos objectius: per una banda, acostar el disseny a la ciutadania i, per l'altra, fer caliu entre els professionals del sector", esmenta un dels organitzadors, Miquel Ferrer.

Aquest projecte neix fruit de la sinergia entre el tipògraf i dissenyador gràfic a Dúctil Damià Rotger, el dissenyador gràfic Toni Bauzá i el gestor cultural a Rata Corner, Miquel Ferrer. "Els tres tenim inquietuds en el món del disseny gràfic i vàrem decidir fer aquest festival per posar en valor la confecció de lletres i el disseny", diu Rotger, qui predica el lema "si no hi ha paraules, no hi ha tipografia".

Per això, han convidat alguns dels gurus de la tipografia en unes conferències que tindran lloc el 28 i el 29 d'octubre al teatre Mar i Terra de Palma. Entre els convidats cal destacar Ivan Castro (Barcelona), Astrid Stavro (Palma), Lluís Serra i Mireia Sais (Girona), Manuel Sesma (Madrid), Damià Rotger (Menorca), Borja Martínez (Barcelona) i l'estudi Estación Spoken Word, que dedicaran una nit a la paraula viva amb un espectacle poètic i audiovisual. Serà divendres a les 20.45 h al Mar i Terra. Aquestes jornades professionals inclouran conferències i ponències destinades a la reflexió, l'anàlisi i la mostra de treballs de professionals de primer nivell estatal i europeu.

Activitats paral·leles

El festival ha durat tota la setmana. Dilluns començaren amb l'activitat ' Safari tipogràfic', un recorregut per la ciutat de lletra per analitzar les diferents tipologies, estils, cartelleria i èpoques de Palma de la mà de Damià Rotger. També aquest dimecres hi ha hagut un taller de tipografia per a infants amb 'Viatge al món de n'Aina' i aquest dijous, 27 d'octubre, es portarà a terme el taller ' Lettering & Rock and Roll dissenya un logo per a la teva banda preferida (o no)', impartit per Ivan Castro. El 'lettering' és una disciplina germana a la cal·ligrafia feta a mà que no es pot reproduir en sèrie.

Setfonts és doncs un festival que neix amb la intenció d'acostar el disseny a la ciutadania i fer valer la tipografia com a eina de comunicació. És amb aquest sentit que des de l' Ajuntament de Palma "hem decidit donar-li suport", ha manifestat la directora general de Cultura de Cort, Noemí Garcies, que ha remarcat "com una proposta de qualitat i d' èxit de participació que demostra que hi ha interès i demanda en aquest sector".

Per a les jornades del cap de setmana ja hi ha més de cent persones inscrites per assistir als actes professionals, cosa que denota que "hi ha un interès important sobre el món del disseny gràfic i la tipografia", conclou Ferrer.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF