Els teatres municipals de Palma presenten la seva programació per als darrers mesos de l'any

Set obres de teatre de companyies de les Balears s'interpretaran a les diferents sales en el marc del programa Escena

Cort ja ha fet pública la programació dels teatres municipals els darrers mesos de l'any. Aquest dilluns dematí, el regidor de Cultura, Antoni Noguera, i el director general de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, han desgranat alguns detalls dels espectacles que ompliran els escenaris municipals, fent especial èmfasi en el programa Escena, que proposa, de setembre a febrer, set obres de teatre de companyies professionals de les Balears. A l'octubre s'obrirà una nova convocatòria per omplir la programació de març a juny. 'Losers', de la companyia Cultural-ment, donarà el tret de sortida a un programa que, en paraules del regidor de Cultura de Palma, Antoni Noguera, vol "donar visibilitat a la producció professional local i prestigiar-la". L'obra es representarà els dies 20 i 21 de setembre.

S'interpretaran, també, dues obres de la companyia El Somni: 'La senyora Júlia' (18 i 19 d'octubre) i 'Quincas' (20 i 21 de desembre). Seguiran les obres 'Transbord', de Malvasia Produccions (22, 23 i 24 de novembre), 'Re-cor' de Disset Teatre (31 de gener i 1 de febrer), i 'Amarg' un text de Rafel Gallego (14 i 15 de febrer). El Teatre Municipal Mar i Terra acollirà tots els espectacles excepte 'Re-cor', que serà al Xesc Forteza. Les obres tenen en comú el component social, que explora qüestions com el feminisme, la identitat de gènere, la transsexualitat o la recuperació de la dignitat i la memòria històrica.

A més, del 3 al 6 d'octubre els teatres municipals acolliran gran part de la programació de la Fira B!, que s'estén, a més, a altres espais com el Casal Balaguer, la plaça Major i Portella. Entre d'altres, el teatre Xesc Forteza acollirà el concert inaugural de La fira B!, de Maika Makovski.

Espectacles infantils i juvenils

Pel que fa a la resta de la programació del darrer trimestre d'enguany, s'estructura en els cicles Tot i Molt, amb espectacles familiars infantils i juvenils; 'Burball', la mostra de teatre aficionat de Palma, Cinema al Municipal, Palma Folk i els cicles de música 100% Local i Clàssica i Contemporània.

Pel que fa als espectacles infantils i juvenils, s'interpretaran 'La Minyonia d'un infant orat', de La Impaciència (26 i 27 d'octubre), que és un homenatge a Llorenç Riber; 'Refugi' de Clawndoscopio (16 i 17 de novembre), una obra que parla sobre el drama dels refugiats a través del clown, i Sinera Fisura d'Elàstic Produccions (14 i 15 de desembre), que és un espectacle de titelles. Totes les funcions es faran al Teatre Catalina Valls.

El Burball, que enguany arriba a la seva 15a edició, inclourà enguany 13 espectacles, al teatre Catalina Valls, i tindrà lloc del 20 de setembre al 20 d'octubre. A més, cada dimecres els amants del setè art tenen una cita al teatre Catalina Valls, amb el Cinema al Municipal. El programa, d'accés gratuït, s'estructura en cicles de temàtiques diverses i aquest trimestre estarà relacionat amb la cultura jueva i també hi haurà pel·lícules que tenen com a focus el jazz, amb la col·laboració del Jazz Voyeur Festival.

Programació musical

Dins el cicle 100% hi actuaran Bataille (11 d'octubre), Niño Alcalino & Friends (18 d'octubre); Dr. Zasca & La Banda Misterio (23 de novembre) i S'Arrual Jazz Mort (13 i 14 de desembre). Pel que fa al Cicle de Música Clàssica i Contemporània, hi haurà, entre d'altres, un concert de piano de Rafael González, que farà un repàs de les obres mestres dels compositors Webern, Bach i Chopin; la Banda de s'Almudaina, que commemorarà el 40è aniversari; els madrilenys Plural Ensemble o el concert de l'Acadèmia 1830, amb la interpretació d''El amor brujo' de Manuel Falla i el 'Concert per a piano i orquestra número 3' de Beethoven.

Quant a la programació del PalmaFolk, Roada presentarà el seu primer disc al Teatre Mar i Terra el 26 d'octubre. I, a més, del 2 al 10 de novembre se celebrarà la Setmana de Cultura Popular, que es presentarà properament. A banda d'aquesta programació, el teatre Xesc Forteza acollirà els concerts d'Eamon McGrath, que presentarà les cançons del seu nou disc, 'Tantramar', el 25 d'octubre, i de La Biel Querida, un concert en format acústic que repassarà la seva discografia, el 22 de novembre. El mateix teatre també serà l'escenari per a dos concerts de l'Alternatilla: Maria Joao, una de les veus més importants de l'escena musical portuguesa (20 de novembre) i Glissando Big Band (8 de desembre).

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF