Publicitat
Publicitat

ARTS ESCÈNIQUES

El teatre s’apodera de Vilafranca

En un dia assolellat que afavorí una massiva assistència de públic als espectacles de carrer i amb 32 funcions als diferents escenaris repartits per tot Vilafranca, la FIET va arribar ahir a l’equador de la seva XIII edició, que posarà punt demà. Algunes de les funcions programades per a avui ja tenien les entrades exhaurides. Jaume Gomila, president de Sa Xerxa, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, destacà la fira d’enguany per la qualitat dels espectacles i per la gran assistència de públic, dues característiques que han estat constants en les darreres edicions.

La d’ahir fou jornada d’estrenes absolutes, com l’oda a l’aventura i la imaginació Volen Volen, de la companyia mallorquina Mariantònia Oliver; i de descobriment de companyies que actuen per primera vegada a la fira vilafranquera, com els irlandesos Branar, que presentaren Spraoi, una obra en què la diversitat de llengües no és una barrera per a la comunicació; o els riojans El Perro azul, que presentaren Superhéroe, l’obra en què un jove somiatruites rescata la seva padrina d’un particular ‘enemic’.

Com a mercat d’intercanvi que és, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil pretén convertir-se en fòrum de trobada entre companyies i programadors, que també participen en les activitats professionals. Entre d’altres, enguany s’han celebrat els encontres COFAE (la coordinadora de fires de l’Estat espanyol), un work in progress a càrrec de la polifacètica actriu i dramaturga andalusa Rosa Díaz; i una taula rodona sobre les adaptacions teatrals com a eina de difusió literària i històrica entre els joves.

La majoria de companyies participants en la Fiet s’allotgen en cases particulars de veïns que participen de manera altruïsta amb l’esdeveniment.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF