ARTS ESCÈNIQUES

El teatre s’apodera de Vilafranca

En un dia assolellat que afavorí una massiva assistència de públic als espectacles de carrer i amb 32 funcions als diferents escenaris repartits per tot Vilafranca, la FIET va arribar ahir a l’equador de la seva XIII edició, que posarà punt demà. Algunes de les funcions programades per a avui ja tenien les entrades exhaurides. Jaume Gomila, president de Sa Xerxa, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, destacà la fira d’enguany per la qualitat dels espectacles i per la gran assistència de públic, dues característiques que han estat constants en les darreres edicions.

La d’ahir fou jornada d’estrenes absolutes, com l’oda a l’aventura i la imaginació Volen Volen, de la companyia mallorquina Mariantònia Oliver; i de descobriment de companyies que actuen per primera vegada a la fira vilafranquera, com els irlandesos Branar, que presentaren Spraoi, una obra en què la diversitat de llengües no és una barrera per a la comunicació; o els riojans El Perro azul, que presentaren Superhéroe, l’obra en què un jove somiatruites rescata la seva padrina d’un particular ‘enemic’.

Com a mercat d’intercanvi que és, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil pretén convertir-se en fòrum de trobada entre companyies i programadors, que també participen en les activitats professionals. Entre d’altres, enguany s’han celebrat els encontres COFAE (la coordinadora de fires de l’Estat espanyol), un work in progress a càrrec de la polifacètica actriu i dramaturga andalusa Rosa Díaz; i una taula rodona sobre les adaptacions teatrals com a eina de difusió literària i històrica entre els joves.

La majoria de companyies participants en la Fiet s’allotgen en cases particulars de veïns que participen de manera altruïsta amb l’esdeveniment.

EDICIÓ PAPER 18/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF