Cultura 30/04/2022

El teatre Principal de Palma organitzarà els premis Òpera XXI de l’any 2023

Aquesta gala no suposarà cap cost a la institució mallorquina, ja que l’associació operística espanyola es fa càrrec de totes les despeses

ARA Balears
1 min
Interior del teatre Principal de Palma.

PalmaEl teatre Principal de Palma acollirà el 2023 els premis que cada any atorga Òpera XXI, l’entitat que reuneix els teatres d’òpera de tot l’estat espanyol. Segons han informat en un comunicat, la junta directiva va prendre aquesta decisió després de valorar molt positivament el treball que fa el teatre en la difusió dels seus espectacles en streaming i, des de fa un any, a través de la plataforma Principal a la Carta.

Aquesta gala del 2023 no suposarà cap cost a la institució mallorquina, ja que l’associació operística espanyola es fa càrrec de totes les despeses de l’organització. Els premis Òpera XXI suposen la gran festa del món líric a Espanya i reuneixen tot el sector operístic en un gran esdeveniment en el qual no falten ni l’espectacle ni la música.

L’objectiu cabdal dels premis Òpera XXI, segons han explicat, és continuar consolidant la visibilitat i l’aportació imprescindible de l’òpera a la societat espanyola, "pel paper que té com a bé essencial i reivindicar el paper de la cultura en les nostres vides". Aquests guardons tenen el suport de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música del Ministeri de Cultura i Esport del govern d’Espanya (INAEM).

Òpera XXI reuneix els 25 teatres, temporades i festivals d’òpera estables d’Espanya i té dos teatres membres honorífics de gran rellevància.

stats