El teatre Principal no obrirà fins a la segona quinzena d'agost

El centre públic ha aprovat un pla de rescat al sector que preveu incrementar la producció pròpia i les coproduccions amb els teatres municipals de l'illa

El teatre Principal ha comunicat aquest dimecres que suspèn la resta de la temporada fins a la segona quinzena d'agost. El Patronat ha donat el vistiplau a la proposta de la direcció del centre d'arts escèniques de reprogramar durant l’estiu i la tardor alguns dels espectacles prevists per a aquesta primavera i que no es poden fer a causa de l’estat d’alarma. Quan es reprengui l'activitat, es farà un festival d’estiu en què s’inclouran el màxim d’espectacles possible dels que s’havien de fer per primavera.

A més a més, aquest dimecres el Patronat ha aprovat un pla de rescat al sector teatral i equipaments municipals que preveu incrementar la producció pròpia i les coproduccions amb diferents teatres municipals de Mallorca. Així, les obres formaran part de la programació del Principal i del teatre de la Part Forana amb què s’hagi coproduït durant la tardor.

Segons informa el teatre en un comunicat, s’oferiran amb condicions avantatjoses a la resta de teatres que se sumin a aquesta iniciativa, "que podria ser la llavor d’una nova xarxa de col·laboració entre teatres de Mallorca". Amb aquesta iniciativa, el Principal pretén donar suport a les companyies illenques, afectades per la suspensió de la programació d’activitats culturals, i restableix vincles amb els centres municipals.

D’altra banda, també s'han aprovat els nous estatuts del teatre, "amb un alt grau de consens dels membres del Patronat".

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF