El teatre Principal de Palma s’ha convertit en la casa de la poesia

Aquest diumenge, 15 d’abril, s’ha celebrat la Festa de la Poesia, emmarcada dins el programa de la vintena edició del Festival de Poesia de la Mediterrània

El director del Festival de Poesia de la Mediterrània, Biel Mesquida, ha duit a terme la presentació de l'acte central de la vintena edició del certamen, que ha tingut lloc al teatre Principal de Palma aquest diumenge, 15 d'abril.

Amb tot a punt, els poetes participants en l’acte i els músics damunt de l’escenari, el racó esquerre ha estat presidit per una cadira buida carregada de simbolisme amb un clavell damunt, il·luminat per un raig de llum, tot “recordant els poetes perseguits”, ha assenyalat Mesquida.

El director del festival s’ha passejat entre el públic per fer una breu presentació i la reclamació de les que ha anomenat “llibertats absolutes”. Mesquida ha fet referència al cas de Valtonyc i al dels presos polítics, i ha assenyalat que “ara fa 20 anys que a través d’aquest festival repetim que els poemes expressen llibertats. Unes llibertats que enguany s'estrenyen”. Ha afegit que “tota aquesta pressió afecta l'autocensura”.

Parlen les veus catalanes del festival

Els vint anys de vida del festival han recollit 300 poetes, 50 espectacles musicals i verbals i 20 llibres. Les activitats que integren el programa d’enguany continuaran fins al proper 15 de juny.

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF