ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 05/04/2017

El teatre Principal de Palma anuncia un procés de selecció per a tres noves coproduccions

S'hi destinaran 70.000 €, amb un màxim de 30.000 € per títol, per ser representats a la sala Petita

Margalida Mateu
2 min
El Teatre Principal de Palma estrenarà producció pròpia a final d'any

PalmaEl teatre Principal de Palma ha anunciat l'obertura de la convocatòria d'un procés selectiu per a tres noves coproduccions amb artistes i/o companyies illenques, que es representaran a la sala Petita durant el tercer quadrimestre del 2017.

El teatre hi destinarà una partida de 70.000 €, amb un màxim de 30.000 € per títol. "No farem un repartiment equitatiu per a les tres propostes, sinó que dependrà de la complexitat de cada producció", va assenyalar Carlos Forteza, director del teatre.

Els nous llenguatges, el teatre de text i el públic familiar seran les tres línies que caracteritzaran les tres noves coproduccions que realitzarà el teatre Principal. En aquest sentit, la direcció del teatre vol continuar la tasca, iniciada aquesta temporada, de convertir la sala Petita en un espai amb personalitat pròpia i on tinguin cabuda els llenguatges escènics innovadors, l'avantguarda, el risc i la llibertat creativa.

A la convocatòria de l'any passat, s'hi presentaren prop de 40 projectes, dels quals foren seleccionades les produccions 'Guium, o la ciutat adormida', 'Matar el monstre' i 'Ningú no va als aniversaris a l'estiu'?'. La novetat d'enguany és que la convocatòria s'amplia a les companyies de la resta d'illes. La idea de la direcció del Principal és que "les obres tinguin un recorregut per teatres d'arreu de les Illes i de l'Estat".

Carlos Forteza, director del Teatre Principal

Una comissió avaluadora serà l'encarregada de seleccionar les tres propostes d'entre les presentades, que tenen de termini fins al 15 de maig per presentar les seves propostes. Aquesta comissió estarà formada per la direcció del teatre Principal, un professional independent expert en cada una de les línies de coproducció, un programador d'un equipament escènic de Mallorca i un programador d'un equipament escènic de la resta de l'estat espanyol.

La possibilitat que es creïn accèssits a la convocatòria encara no pot confirmar-se, "dependrà de les propostes que arribin". I pel que fa a les produccions pròpies del Principal, encara no se'n té cap informació i el director, Carlos Forteza, no va voler donar-ne detalls.

Les bases de la convocatòria i la documentació necessària per participar-hi es poden consultar i davallar al web del teatre Principal.

stats