Cultura 06/06/2019

Tarana Burke, precursora del moviment #MeToo, participarà en el Cruïlla Talks

El Festival Cruïlla impulsa un espai de reflexió sobre reptes globals

Acn
2 min
El director del Cruïlla, Jordi Herreruela, acompanyat de la periodista Agnès Marquès, comissària del Cruïlla Talks.

BarcelonaEl Cruïlla posarà en marxa el Cruïlla Talks, un espai de reflexió paral·lel al festival que pretén tractar temes d'actualitat com el poder, la política, les relacions socials i l'ecologisme amb un esperit crític a través de la mirada d'experts. La iniciativa, que coincideix amb el desè aniversari del festival i que comissaria Agnès Marquès, inclourà ponències i activitats familiars que promouen nous espais de pensament. Hi participaran personalitats com Tarana Burke, precursora del moviment #MeToo; Khalida Popal, futbolista i activista feminista afganesa; el cantant de reggae de la Costa d'Ivori Tiken Jah Fakoly, i el músic i activista brasiler Marcelo D2.

Tindran lloc entre l'1 i el 6 de juliol, coincidint amb la celebració del festival, en diferents espais de Barcelona com el CCCB, l'Arts Santa Mònica i el Museu de Ciències Naturals.

El Cruïlla Talks vol convertir-se en una plataforma per mostrar com nous lideratges sorgits de la societat civil generen moviments globals i transversals. Segons els impulsors de la iniciativa, els artistes programats al Cruïlla són un "capital humà" amb una capacitat comunicativa que "va molt més enllà dels escenaris", amb discursos potents sobre temes socials i d'actualitat i amb fortes conviccions polítiques. "Tenim la sensació que els festivals de música deixen escapar aquest capital humà, per això volem crear un espai en què es posi en valor", ha assegurat Jordi Herreruela, director del festival Cruïlla.

Per a Herreruela, s'està "dibuixant" un nou format del festival més que una "reinvenció". "El Cruïlla és un festival pluridisciplinari, on no només hi ha música, sinó humoristes, la Fura dels Baus, l'Aquelarre de Cervera i molta expressió artística, però, alhora, també tenim en compte un mapa d'interessos socials que defineixen les persones", ha insistit.

La primera activitat tindrà lloc l'11 de juny en el debat 'Hipervinculats', una reflexió al voltant de com les noves tecnologies i les xarxes socials canvien la vida i en què participaran David Trueba, Bernat Dedéu, Gemma Nierga, Oscar Pierre, Patrícia Plaja i Suu. També proposa una activitat per revisionar el paper de diverses dones en la història de la mà d'Estel Solé, Roger Coma, Beth Rodergas, Neus Ballbé i Pep Plaza, entre d'altres.

També es faran diverses entrevistes en què els beneficis de l'entrada (2 euros) es destinaran a Proactiva Open Arms. Les protagonitzaran Tarana Burke, precursora del moviment #MeToo, que serà entrevistada per Lucía Lijtmaer; Khalida Popal, futbolista i activista feminista afganesa, entrevistada per Laura Rosel; Paula Bonet i Raquel Riba Rossy, conversa moderada per Bibiana Ballbè; Tiken Jah Fakoly en conversa amb Oscar Camps, moderat per Xavier Aldekoa, i Marcelo D2 entrevistat per Òscar Broc.

stats