Publicitat
Publicitat

Arts escèniques

Artistes catalans ofereixen a l'estiu 500 actuacions fora de Catalunya

Prop de 85 companyies i 26 grups musicals participen a festivals internacionals durant la temporada estiuenca

Durant els mesos de juliol i agost artistes catalans de 85 companyies actuen fora de Catalunya, oferint 515 actuacions per Europa, Brasil, Corea del Sud, Estats Units i Canadà entre d'altres. Segons les últimes dades enregistrades per l'Àrea de Mercats del Departament de Cultura, el sector amb més actuacions internacionals durant el període estival és el de les arts escèniques, que ofereix enguany 400 actuacions entre espectacles de teatre, dansa, circ i arts de carrer.

França, amb 163 actuacions, i Alemanya, amb 150, són els principals destins de les companyies catalanes. Pel que fa al sector de la música, 26 grups catalans faran més de 114 actuacions fora de Catalunya.

Propers festivals internacionals amb presència catalana

  • Sziget Festival, el macrofestival d'arts escèniques i música que se celebra a Budapest del 10 al 17 d'agost, reuneix en l'edició d'enguany artistes de les companyies Tutatis, Peus de Porc i Sienta la Cabeza a més de grups musicals Che Sudaka i Delafé y las flores azules.
  • El festival Au Bonheur des Mômes arrenca a França el 23 d'agost fins el 28 i comptarà amb la presència de quatre companyies catalanes: Fadunito, Efímer, Zum Zum Teatre i Jam. També a França, a partir del 19 i fins el 22 d'agost el festival d'Aurillac acollirà les actuacions detres companyies catalanes d'arts de carrer, Fadunito, PuntMoc i Jam. 
  • En el panorama musical el grup Che Sudaka participarà en diversos festivals, com el citat anteriorment Sziget Festival, on actuarà el proper 12 d'agost. Dos dies després, el 14 d'agost, ho farà a França a la Feria de Dax.

 

 

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF