Agenda cultural
Cultura 26/03/2021

'Souvenir' i tres obres de teatre més per gaudir els pròxims dies

4 min
Imatge del cartell de ‘Souvenir’.

‘Souvenir’

Souvenir d’espectacles

Després d’una aclamada estrena a Calvià, l’espectacle Souvenir torna als escenaris. L’obra de teatre fa un retrat “fred” i “mordaç” del “destructiu model econòmic” de les Illes, el turisme. Així ho expliquen els membres de la companyia Souvenir d’espectacles, que l’han produïda i creada de manera col·lectiva, amb la col·laboració del Teatre Principal de Palma. L’ha dirigida Joan Fullana, i està escrita a quatre mans entre Fullana i Miquel Mas. Vivim o malvivim del turisme? Aquesta és la pregunta clau del muntatge. La identitat, la corrupció i el turisme són els temes sobre els quals gira tota la funció. Bel Albertí, Biel Morro, Vicente Villó i Mar Fiol són els intèrprets que desvetlaran com és la vida que hi ha a Mallorca, enllà de les idíl·liques postals turístiques, i recitaran algunes de les conseqüències socials, polítiques i paisatgístiques del turisme.

Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma). Dissabte 27 de març i diumenge 28 a les 19 hores. Entre 10 i 15 euros.

TEATRE

‘On vas, Moby Dick?’

Centre de Titelles de Lleida

Per celebrar el Dia mundial del teatre en família, el Teatre Principal de Maó programa una adaptació que ha fet el Centre de Titelles de Lleida del clàssic d’Herman Melville. Els vídeos d’animació, les titelles i la música d’aquest espectacle híbrid aconseguiran despertar els cinc sentits de totes les famílies aplegades entre el públic. En aquesta adaptació lliure de Moby Dick hi ha en Tim, a qui li agrada molt la mar, i sempre que pot visita la seva padrina al poble de pescadors. Allà coneixerà na Kalin, una nina de la seva edat. A partir dels jocs i la imaginació, els dos joves reviuran les aventures de la balena blanca. L’adaptació és de Joan-Andreu Vallvé. A l’escenari hi haurà els intèrprets Clara Olmo i Albert Garcia.

Teatre Principal de Maó (Costa Deià, 40). Dissabte 27 de març a les 12 hores i a les 18. 8 euros.

‘On és quan ja no hi és?’

Tolo Ferrà

On van, els morts? Existeixen? Els infants acostumen a fer moltes preguntes. Sovint, els adults no saben com respondre’ls; perquè els adults tampoc ho saben tot. L’espectacle On és quan ja no hi és?, un muntatge de manipulació d’objectes dirigit al públic familiar, tracta el tema de la mort a partir de les preguntes dels infants. Des de la tendresa i la delicadesa, Tolo Ferrà i Jorge Lemus presenten en aquest text diferents camins per explicar la desaparició dels éssers estimats als més petits. La mort no es viu igual si la vius en la infància, la maduresa o la vellesa. Aquests seran els tres punts de vista d’aquesta peça.

Teatre Catalina Valls (paseig de Mallorca, 9. Palma). Dissabte 27 de març a les 18 hores. Diumenge 28 de març a les 12 hores. Les entrades costen entre 1 i 10 euros.

‘El porc’

Minut 1 Teatre

Basada en la novel·la Estratègia per a pernils de l’escriptor i dramaturg francès Raymond Cousse, El porc és una obra de teatre que planteja com són les darreres hores d’aquest animal. Es tracta d’un monòleg intimista, reflexiu i honest, interpretat per Pedro Orell, que reflexiona sobre la manera que tenim de viure i, també, la manera de morir; i quin sentit té, al final, aquesta cosa que és viure. Santi Celaya i Chus Martín en firmen la direcció, que compta amb l’assessorament escènic de Josep Mercadal. Es va estrenar en el marc del festival s’Illo, a Santanyí. L’equip va produir l’obra durant una residència artística que va fer a l’espai Sa Talaia.

Teatre de Porreres (plaça de la Vila, 17). Dissabte 27 de març a les 20 hores. Les entrades costen 10 euros.

MÚSICA

Mariona Forteza

‘Llum profunda’

La sala La Fornal acollirà la proposta de Mariona Forteza: Llum profunda. La intèrpret teixeix un recorregut musical i teatralitzat per explicar la trobada entre el beatle George Harrison i Joan Mascaró.

Sala La Fornal (c. de les Coves dels Hams, 4. Manacor). Dissabte 27 de març i diumenge 28 a les 18 hores. 8 euros.

Davide Casu

‘Costa Oest a Llevant’

El cantautor Davide Casu, nova promesa de la cançó en alguerès segons l’organització del Barnasants, és un dels grans noms de la llista d’actuacions que el festival ha preparat a Menorca. Presentarà el seu disc Costa Oest a Llevant, el primer que fa íntegrament en català. És la segona vegada que forma part del cartell del Barnasants.

Auditori de l’IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella (carrer de Mallorca, 65). Dissabte 27 de març a les 19 hores. Entrades: entre 8 i 10 euros.

Toni Llull

‘Perpetu’

El bateria i compositor Toni Llull, de Manacor, presenta en concert el seu primer projecte musical, Perpetu, una proposta de música experimental que va sortir en format disc el mes de gener. Juntament amb els músics Jaume Àvila, Sergio Osorio i Marçal Xirau, Llull va transformar en matèria sonora tot el seu imaginari, concretament als estudis Favela (Palma). Ara, la formació és nova i acompanyen a Toni Llull en Jaume Àvila (baix elèctric), Sergio Ossorio (teclats), Pol Batlle (guitarra i electrònica), Òscar Garrobé (baix elèctric i sintetitzador) i Joan Garau (efectes visuals i videoart).

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Divendres 2 d’abril a les 19 hores. 10 euros.

ALTRES

‘Aürt’

Des-equilibrats

Jordi Aspa, reconegut director de circ, dirigeix aquesta proposta de circ lliure que interpreten Antonio Rosselló i Coloma Roig, de la companya Des-equilibrats, que va néixer l’any 2013. La composició musical i l’espai musical els firma Joana Gomila. A priori, els elements són perfectes per fer màgia. Combatre la rutina i despertar la curiositat és un dels objectius d’aquest espectacle, on no hi falten les històries, les acrobàcies i els balls.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dimarts 30 de març i dimecres 31 a les 19 hores. Entre 8 i 12 euros.

stats