Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Els sons illencs es fan sentir a Vic

Jansky, Saïm i Marco Mezquida han actuat al Mercat de Música Viva

Tres actuacions d’artistes formen part del Mercat de Música Viva de Vic, que fins diumenge omplirà de música la capital d’Osona en un dels referents de fires musicals més importants del país i que des de 1989 reuneix tots els sectors de la indústria musical.

Són Marco Mezquida, els Saïm i Jansky, que ja han actuat entre dimecres i dijous a diferents punts de la ciutat.

El representant menorquí Marco Mezquida és un dels exponents del jazz més destacats i amb més projecció. La versatilitat i el magnetisme musical del pianista el situen entre els artistes més complets i expressius de la seva generació. S’ha convertit en referent del panorama jazzístic i les músiques improvisades de l’Estat. El format de concert de piano sol va esdevenir el més idoni per accedir a l’essència d’aquest talent musical des que va publicar La hora fértil (Whatabout Music, 2013). La màgia i el viatge que aconsegueix transmetre ell sol en el piano ha seduït el públic i la crítica de tot Europa. Mezquida ha estat contractat directament pel Mercat.

El trio de Portocolom Saïm es va estrenar al Mercat de Música Viva de Vic dimecres a Jazz Cava, amb un repertori que beu d’uns referents que cal cercar en el posthardcore i en el so de segells com Dischord o, més a prop, BCore. Els Saïm han fet virtut de la doble insularitat -provenen de Portocolom, una illa dins una illa- donant forma a un cant a la força catàrtica de la derrota construït a partir d’un disc de debut que conté vuit himnes inapel·lables que, a més a més, defensen en directe amb un nervi i una contundència fanàtics.

Electrovers

Els Jansky ja són uns veterans d’actuar a fora. A Vic sonaren dijous passat, també al Jazz Cava. El duet Jansky, per a qui no el conegui, defineix un subgènere propi, l’electrovers: bases electròniques sobre les quals ballen la flauta hipercontemporània de Raume (Jaume Reus) i la veu única de Malo (Laia Martínez). Una rave de sons i versos amb grans dosis d’improvisació jazzística, que ha viatjat a festivals com el Sónar (Barcelona), el Sound City (Liverpool), la Festa des Suds (Marsella) o el Kregi Sztuki (Cracòvia). Primeros Pasitos els ha editat els discos Un big bang a la gibrella (2013) i ÉÈ (2015).

Per la seva banda, el Govern de les Illes Balears disposa d’un espai a l’àrea professional del MMVV per als artistes i 11 professionals de les Illes acreditats per l’Illenc .

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF