ART
Cultura 31/08/2017

El Solleric reprèn el projecte Box 27 amb una intervenció de l'artista Andrés Senra

L'obra, comissariada per Tolo Cañellas, reivindica els drets LGTBIQ i és la primera de sis instal·lacions més

M. M.
1 min
El comissari Tolo Cañellas, l'artista Andrés Senra i el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística, Llorenç Carrió a la presentació de Rosa Winkel, la nova proposta del Box 27.

PalmaEl Casal Solleric ha inaugurat aquest dijous 'Rosa Winkel', la nova proposta del Box 27, d'Andrés Senra. L'artista presenta un projecte conceptual relacionat amb la simbologia del triangle en el seu caire més reivindicatiu. Senra converteix aquest emblema i el materialitza en un neó neominimalista que llança llum rosa, "quelcom formalment frívol i banal, però carregat de significats simbòlics per la comunitat LGTBIQ i insígnia de lluita constant per aquests drets", ha assenyalat l'autor.

Segons el regidor de Cultura, Llorenç Carrió, "el Solleric ha d'impulsar exposicions que connectin amb el debat públic i amb contingut social. Les arts visuals no poden quedar excloses de la reivindicació LGTBIQ i el Solleric, tampoc".

El comissari Tolo Cañellas reprèn així l'activitat del Box 27, que ha estat més de dos anys aturada. És "un aparador a la ciutat", en paraules seves, que continuarà amb les propostes de Nacho Martín i de Laura Torres.

L'espai acollirà sis projectes en aquesta nova etapa. Precisament, Senra ha volgut remarcar la importància del "mostrador", que converteix 'Rosa Winkel' en "una peça oberta a la ciutadania".

stats