Cultura 14/11/2016

Sol Picó rep el Premio Nacional de dansa per "l'audàcia" de les seves propostes

La coreògrafa d'Alcoi ha sigut guardonada en la categoria de creació. El ballarí de la Compañía Nacional de Danza Joaquín de Luz ha sigut premiat en la de interpretació

Ara
1 min
Sol Picó en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa coreògrafa Sol Picó ha rebut el Premio Nacional de dansa en la categoria de creació, segons ha fet públic el ministeri de Cultura amb una comunicat, "pel seu talent creatiu i la seva forta personalitat artística, units a l'audàcia de les seves propostes escèniques". El jurat també ha posat en relleu "el seu profund coneixement dels estils de la dansa per construir el seu propi llenguatge". Entre en els treballs de Sol Picó que més van cridar l'atenció del jurat hi ha 'W. W. (We Women)', 'One-hit wonders', 'El llac de les mosques' i 'Bésame el cactus'.

Sol Picó, nascuda a Alcoi i establerta a Barcelona, ha sigut premiada en la categoria de creació. En la categoria d'interpretació, el Premio Nacional de dansa ha recaigut en el ballarí de la Compañía Nacional de Danza Joaquín de Luz, per "la seva trajectòria com a ballarí d'una tècnica depurada brillantment" i pel "seu gran carisma interpretatiu" en el repertori clàssic i neoclàssic, com el paper de Basilio a 'Don Quijote'.

stats