Cultura 28/04/2019

Sílvia Pérez Cruz commou el públic argentí

L'artista catalana actua davant 2.500 persones a la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires

Sílvia Marimon
2 min
Sílvia Pérez Cruz  durant el concert a la Feria Internacional del Libro de Buenos Aires

Buenos Aires"Soc molt fan teva, molt fan. T'estimo!", deia la cantant mexicana Julieta Venegas des d'una de les cadires que l'organització de la Fira Internacional del Llibre de Buenos Aires havia col·locat al terra enfangat per la pluja d'un recinte a l'aire lliure on normalment s'exhibeix bestiar. Dalt de l'escenari hi havia la cantant Sílvia Pérez Cruz amb Marcos Mezquida al piano, Carlos Montfort al violí, Bori Albero al contrabaix i Mario Mas a la guitarra, que van fer un concert pràcticament a mida, barrejant músiques i lletres d'una i altra banda de l'Atlàntic, per al públic argentí i català. "Amb la pluja pensava que no vindria ningú, i em deia a mi mateixa, tranquil·la, si no ve ningú no passa res. Gràcies, moltes gràcies per venir", va dir mirant al públic. Més de 2.500 persones no es van perdre el concert gratuït d'una fira on Barcelona és ciutat convidada. Pérez Cruz no havia de témer res perquè va ser ovacionada, i un públic emocionat li va demanar una i altra vegada que no marxés.

A l'artista catalana no li fa por barrejar registres: navega amb seguretat per les cultures mediterrànies i atlàntiques i connecta amb naturalitat els colors del vell i del nou continent. Va començar amb 'Estrella', va continuar amb 'Carabelas' de Fito Paéz, i després va venir 'Pare meu', una poesia de Maria Cabrera: "Molts es pensen que és per al meu pare però en realitat és el pare de Cabrera o potser el pare de tots", va dir l'artista. Pérez Cruz va continuar amb 'My dog' i, amb 'Oración al remanso', el públic es va aixecar per aplaudir-la. La festa va arribar quan va cantar 'Imro Percusiones' amb el grup argentí Acá Seca Trío: "Hem fet un popurri, hem cantat els uns i els altres i ho hem barrejat de manera brutal", va dir l'artista catalana. Amb Acá Seca Trío també va cantar 'Ayuda': "No l'havia cantat mai però vaig sentir-la una nit de Cap d'Any i vaig pensar que l'havia de cantar", va dir. També es va poder escoltar 'The sound of silence' i 'Siga el baile'. I aquí s'havia d'acabar el concert, però el públic, també Julieta Venegas, en va demanar més: 'Gallo rojo, gallo negro', 'Vestida de nit' i 'Pequeño vals'.

"¿Ets una periodista de Barcelona? M'agradaria poder donar-li les gràcies a Sílvia Pérez Cruz. Cada vegada que l'escolto és com si escoltés una cançó nova, m'agrada molt, i em fa molta companyia", diu Claudia Golzman, una veïna de Buenos Aires que va marxar del concert amb els ulls plorosos. Doncs això: gràcies, Sílvia Pérez Cruz.

stats