Festival Grec
Cultura 05/07/2011

La Sibil·la envaeix el Teatre Grec amb la veu de Maria del Mar Bonet

Bonet ha aprofitat el reconeixement internacional de la Sibil·la per homenatjar el que considera un ''monument religiós'' de Mallorca. La cantant també ha estrenat dos poemes de Blai Bonet musicats per Antoni Parera

Acn
2 min
Maria del Mar Bonet al Teatre Grec

BarcelonaEl Teatre Grec, i dins del festival d'estiu, ha sigut l'espai escollit perquè Maria del Mar Bonet pogués cantar el Cant de la Sibil·la, un obra que la cantant mallorquina interpreta des que la va enregistrar per primera vegada el 1979, i que mai ha cantat fora del seu context, Nadal. Malgrat tot, Bonet ha acceptat aquest 2011 canviar les normes per celebrar el reconeixement internacional sorgit de la Unesco, que l'ha declarat Patrimoni Cultural i Immaterial de la Humanitat.

Bonet, doncs, ha captivat el seu públic més fidel amb els sons d'una versió de la Sibil·la que manté l'essència i sobretot, els trets més tradicionals. Bonet assegura que ''la respectem molt perquè té prou entitat'', i que per això, no ''s'ha manipulat gaire''. Bonet, doncs, ha amenitzat una nit d'estiu a la capital catalana. Per la intèrpret mallorquina, el fragment sobre el judici final que ha fet sonar ''vaticina un canvi molt clar dins el món que vivim''.

A banda de la Sibil·la, Bonet ha aprofitat l'actuació de dilluns per estrenar dos poemes de Blai Bonet musicats per Antoni Parera, que pertanyen a un poemari religiós de Setmana Santa i que han servit per marcar la Sibil·la que han precedit. A més "La penyora", de Lluís Llach, o "La dansa de la primavera", d'ella mateixa, són altres temes que han sonat aquest dilluns a la nit al Grec, així com també "Mons apart", una adaptació d'un tema de Bruce Springsteen que tracta de l'amor entre dues persones d'Afganistan i els Estats Units.

Maria del Mar Bonet, que ha sigut distingida recentment amb la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles Arts, el Premi de la Música i el Premi Internacional Cubadisco, entre altres, ja ha interpretat la Sibil·la en llocs com l'Equador, i després d'aquesta actuació a Barcelona, portarà l'espectacle al Marroc. El seu proper projecte és un espectacle a la capital catalana, mentre que paral·lelament segueix component, sense pressa, per editar un nou disc íntegrament amb temes propis.

stats