Cultura 16/08/2021

Un setembre ple de sopars de cinema a Menorca

Diferents restaurants de l'illa acolliran projeccions de pel·lícules, com ‘Otra ronda’ o ‘Sentimental’, i també es faran activitats gastronòmiques

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'una anterior edició del Cooking Films.

Torna el cicle Cooking Films, organitzat pel Festival de Cinema Internacional de Menorca, que des de fa sis anys marida cinema i gastronomia en alguns dels restaurants més distingits de l'illa. El Cooking Films 2021 es farà del 9 al 12 de setembre, i la programació està pensada per a tots els públics: hi haurà una sessió familiar, tres sopars acompanyats de pel·lícules, dos tastos —un de vins i l’altre de cerveses— i altres activitats pensades per reflexionar sobre allò que menjam i consumim. Segons apunten des de l'organització del cicle, aquesta programació "aposta per l'economia circular promovent el producte i la gastronomia local, així com espais emblemàtics on es produeix, al públic menorquí i al visitant puntual, donant-los a conèixer dins i fora de l'illa".

En els sopars que inclouen sessió de cinema enguany s'hi veuran dues comèdies que han triomfat, Otra ronda Sentimental, i un clàssic modern, Un pez llamado Wanda, però més enllà de les ficcions també es podran veure films que promouen consciència social i ecològica, amb el documental guanyador d’un Premi César Mañana.

Els restaurants escollits enguany són l’Aqua Marítim de Maó, liderat pel xef Tarín; Sa Cuina de Sa Sínia, de Bolets de Menorca, amb el xef Víctor Bayo, al Castell, i La Cocina de Cristine by Ses Forquilles, de l’Hotel Cristine Bedfor de Maó. A aquests establiments s’hi suma una sessió excepcional a la fresca al lloc de Lluriach amb un tast de vins. Se n'encarregarà la sommelier Sara Sanchís, i el dinar el farà BaixaVan. Les sessions tindran un aforament molt limitat i seguiran les mesures sanitàries. Les entrades es poden comprar a la web del Ficme.

Producte local i secrets per fer cervesa

Entre les altres activitats que combinen cinema i cuina hi haurà, també, la presentació del documental Los últimos de La Mejana, a Ocimax, que versa sobre la tradició en la producció agrícola del camp de Tudela, apreciada pels grans xefs, com Ferran Adrià. Presentarà el film el seu director Patxi Uriz, i posteriorment intervindran representants de Menorca Preservation i AgroXerxa per explicar les iniciatives i beneficis de l’agricultura de quilòmetre 0 a Menorca.

El matí de divendres, 10 de setembre, els xefs Ada Parellada i Tomás Cano faran una exhibició de cuina en directe a la Cooperativa San Crispín d’Alaior, amb la voluntat d'ensenyar al públic com optimitzar al màxim aliments i generar els mínims residus, tot presentat per Paula Valero, directora de Sobirania Alimentària (GOIB). Dissabte al matí, dia 11, tindrà lloc una activitat dedicada a famílies, amb la visita a Dolçamar, productors de mel menorquins, i projecció del film de DreamWorks Bee Movie.

El matí de diumenge, dia 12 de setembre, prèviament al darrer sopar del Cooking Films 2021, dos mestres cervesers es reuniran per oferir al públic un tast de cerveses acompanyat d’una degustació de productes locals. Seran Fina Puig, de Damm, i Roger Vila, de Graham Pearce. Els assistents explicaran als assistents tots els secrets i matisos de la fabricació de cervesa.

 

stats