Cultura 27/08/2013

El ball sensual de Miley Cyrus encén les xarxes socials

L'aparició de l'actriu que encarnava Hannah Montana als Video Music Awards amb una actitud molt poc infantil ha provocat una allau de crítiques. YouTube ha despublicat molts dels vídeos que mostraven l'actuació a la xarxa

Efe
2 min

BarcelonaMiley Cyrus, l'actriu que solia representar el paper de Hannah Montana a la popular sèrie de Disney, va encendre les xarxes socials quan va aparèixer diumenge passat als MTV Video Music Awards amb una actitud gens infantil. Cyrus va interpretar en directe les cançons "We Can't Stop" i "Blurred Lines", aquesta segona acompanyada del cantant Robin Thickle, amb una coreografia molt sensual, simulant una penetració anal.

El seu espectacle va deixar bocabadats molts espectadors, inclosos els fills de l'actor Will Smith, tal com es va poder veure a la cerimònia, que no donaven crèdit a la radical transformació de qui va ser ídol de nens fins fa escassos dos anys en la seva etapa a Disney. Amb la sorpresa va arribar la popularitat: en pocs minuts, YouTube s'inundava de vídeos on es veia el polèmic ball.

Vídeos despublicats al cap d'unes hores

Amb el pas de les hores, molts d'aquests vídeos han sigut despublicats per YouTube, però s'han substituït per programes de televisió en què els presentadors comenten el vídeo amb les imatges al fons, en alguns casos fotografies. Un cop més, la censura a YouTube ha funcionat de forma ràpida, però no tant com per impedir que les imatges ja circulin per les xarxes sense control.

MTV va declinar fer comentaris sobre la controvèrsia, que s'ha convertit en un dels temes de la setmana a les xarxes socials. La cantant ha segellat amb l'actuació de diumenge el seu canvi d'actitud envers les càmeres: "Odio que es pensi que sóc un producte. No sóc una nina. Tinc la meva pròpia opinió, els meus propis gustos", va confessar Cyrus el 2010, quan es preparava l'adéu de 'Hannah Montana'.

En el seu camí cap a l'edat adulta, Cyrus va generar polèmica per posar seminua i insinuar que fumava marihuana. Aquest any sembla haver trobat una nova imatge. El seu representant, Larry Rudolph, va assegurar que l'artista està madurant de manera "orgànica" sense que hi hagi cap pla al darrere, segons ha publicat aquest dimarts el diari californià 'The Hollywood Reporter'.

stats