Sector editorial

Sant Jordi se celebrarà en una 'superilla'

Tot el passeig de Gràcia estarà reservat per a les paradetes dels professionals del llibre i la flor

ARA
2 min
El passeig de Gràcia durant la diada de Sant Jordi el 2021

BarcelonaLa diada de Sant Jordi se celebrarà en una superilla, tal i com han acordat la Cambra del Llibre, el Gremi de Floristes i l'Ajuntament de Barcelona. Aquesta efímera Superilla Sant Jordi s'estendrà pel perímetre Diagonal-Gran Via / Pau Claris-Balmes, amb tot el passeig de Gràcia reservat per a professionals del llibre i la flor. 140.000 metres quadrats dedicats a Sant Jordi al centre de Barcelona: "20 camps de futbol", segons el tinent d'alcaldia de Cultura, Jordi Martí. Per tant, el 23 d'abril els vehicles només podran circular pels carrers perimetrals i també pels carrers d’Aragó i València, a més de la Diagonal i la Gran Via. La resta seran només per a vianants. "Podrem tenir més escriptors perquè hi haurà més espai", en paraules de Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters.

L’eix del passeig de Gràcia estarà reservat a llibreters i floristes professionals. A l’eix de rambla de Catalunya s’hi instal·laran les associacions i entitats. Els llibreters i floristes professionals disposaran també d’altres espais en exclusiva, repartits per diferents punts de la ciutat: plaça Valdivia, passeig Lluís Companys, plaça de la Vila de Gràcia, plaça d’Orfila, plaça Sarrià, espai Poblenou-Pallars-Llacuna-Pujades, plaça Reial, plaça Universitat i passeig Sant Joan/Arc de Triomf. El propòsit és esponjar els espais aprofitant mesures que es van implantar l'any passat a causa de la pandèmia, com ara utilitzar la part central del passeig de Gràcia. "Hem après de l'experiència de l'any passat", segons Patrici Tixis, president del Gremi d’Editors.

El dia 22 els establiments de venda de flors i llibres podran muntar les seves parades davant de la botiga; també ho podran fer els flequers, com havien fet ja en edicions anteriors. I, tal com ja s’ha fet en els últims anys, l’Ajuntament de Barcelona, sota el paraigua de Ciutat de la Literatura Unesco, organitzarà el tradicional esmorzar de Sant Jordi al Palau de la Virreina.

WEB Superilla Sant Jordi
stats