MÚSICA
Cultura 18/01/2018

Romeo, el projecte musical més personal de Ceigiménez

La banda actua aquest divendres a la revetla de Sant Sebastià i dissabte a Porreres

Margalida Mateu
2 min
La banda Romeo.

PalmaDesprés de 17 anys com a professional de la música i amb una llarga experiència com a cantant, Ceigiménez (Little Lion Trio, Glissando Big Band, La Fada Despitada, etc.) es posa al capdavant de Romeo, un projecte musical que mescla cançons de diferents èpoques, tradicions i llengües que no han trobat lloc en altres iniciatives i bandes.

Romeo era el cosí de Cecília Giménez, que va morir d’accident, també artista i un gran amic seu. Varen créixer junts i desenvoluparen la seva manera d’entendre l’art i la vida. La seva mort va ser l’empenta que Cei necessitava per posar-se al capdavant del seu propi projecte com a cantant de jazz.

A Romeo hi tenen cabuda cançons de Bob Dylan, Antònia Font, Carlos Núñez, Depeche Mode, Neil Young... i versions de peces populars com 'Puncha Puncha' i 'Negra sombra', que han estat arranjades per Ceigiménez i s’interpreten des de la perspectiva jazzística dins la qual ella sempre s’ha mogut.

L’acompanya un quartet format per músics de diferents generacions que aporten al disc la seva manera d’entendre la música. Els membres de la banda són Pep Lluís Garcia a la bateria, Toni Mora al teclat, Guillem Fullana a la guitarra i Marko Lohikari al contrabaix.

La formació participarà aquest divendres, 19 de gener, en la revetla de Sant Sebastià tocant a la plaça de la Porta de Santa Catalina, mentre que dissabte, dia 20, actuaran en format espectacle a l’Auditori de Porreres.

L'actuació de Porreres serà ben especial, ja que desenvoluparan l’espectacle tal com Cei l’entén, amb imatges i vídeos fets a posta en què s'aboca l’esperit de Romeo i envolten la música acompanyant els músics.

stats