DANSA
Cultura 28/06/2019

Rocío Molina i 150 ballarins colonitzaran Deltebre

L.s.
2 min
L’última edició del festival, que té lloc en espais singulars del Delta.

BarcelonaLa casualitat va fer que el mateix dia en què el foc calcinava paratges extraordinaris de la conca del riu Ebre es presentés a Barcelona el festival Deltebre Dansa, que tindrà lloc del 8 al 21 de juliol prop de la desembocadura del riu, a escassos 100 quilòmetres corrent avall del desastre. Esperant que la vida i la cultura puguin florir en aquestes comarques habitualment òrfenes de propostes punteres, Roberto Olivan va tornar a presentar una programació extensa i d’alt nivell, amb 48 espectacles de dansa i circ d’avantguarda concentrats en dues setmanes i tallers formatius d’artistes com el belga Tomislav English, el veneçolà David Zambrano i la catalana Lali Ayguadé, que atrauran fins a 150 ballarins de 50 països al Parc Natural del Delta.

La bailaora i coreògrafa Rocío Molina presentarà l’experimental Impuls, i també hi seran la parella de dansa greco-moçambiquesa formada per Linda Kapetanea i Edivaldo Ernesto i la companyia austríaca Bodhi Project, en un treball coreografiat per Guy Nader i María Campos en què desafien constantment la gravetat. Olivan també s’arrisca amb propostes més trencadores i arriscades, que col·loca a l’Espai B, en la que ja és la 15a edició del festival. Esclar que també hi haurà propostes més populars que mariden paisatge i arts escèniques en una ruta especial.

En circ destaquen les companyies Vaivén, de Granada, i La Contrebande, de França, amb sis acròbates que busquen el límit físic més arriscat. També Russian bar, una proposta de la premiada companyia canadenca Barcode Circus Company, finalista del programa francès Got Talent 2016.

Deltebre Dansa ha sigut escollit com un dels 24 finalistes d’entre més de 700 candidatures per als Premis EFFE de l’Associació Europea de Festivals. És l’únic festival de l’Estat que hi aspira.

stats