Cultura 21/01/2021

Jaume Miró estrena 'La revolució de les coses petites', una obra que planteja la ruptura amb la vida "imposada"

L'obra de teatre, dirigida per la catalana Carla Rovira, s'estrena aquest divendres al teatre Principal de Palma, on es podrà veure fins diumenge

C. D.
2 min
'La revolució de les petites coses', de Jaume Miró, planteja la ruptura amb la vida "imposada"

PalmaEl dramaturg Jaume Miró estrenarà un text a la sala Gran del teatre Principal de Palma. És la peça La revolució de les coses petites, dirigida per la catalana Carla Rovira. És una coproducció del Principal de Palma amb la companyia Noctàmbuls interpretada per Bàrbara Nicolau i Albert Artiaga. El disseny d'art el firma Joan Miquel Artigues. Encara que s'havia de representar a la sala Petita, atesa la reducció de l'aforament al 30% que varen establir les autoritats sanitàries fa poc més d'una setmana, l'estrena es farà a la sala Gran.

Jaume Miró ha explicat a la presentació de l'obra d'aquest dijous que en aquesta peça ha volgut reflexionar sobre "el mite de la caverna" i la invariabilitat de les coses. Qüestiona tot allò que ve imposat "per la família, la societat o l'entorn". Ho planteja a partir de la història d'una parella que espera un fill i que passa per una crisi per la decisió d'ell, després de molts episodis d'ansietat, de replantejar-se la seva situació, l'existència, i el fet de renunciar al món des de casa. "Són dos personatges que cerquen resposta a totes aquestes coses que bullen per dins", diu Miró.

'La revolució de les petites coses', de Jaume Miró, planteja la ruptura amb la vida "imposada"

L'obra va sorgir del primer Torneig de Dramatúrgia, l'any 2015, on quedà finalista; després va passar per lectura dramatitzada i per l'Obrador de la Sala Beckett. Finalment, ha estat coproduïda pel Principal de Palma i Noctàmbuls Teatre.

Per Josep R. Cerdà, director de l'espai de Palma, La revolució de les coses petites és un "bon exemple" del que es vol fer al Principal: donar veu als autors mallorquins contemporanis. El text sorgeix d'altres iniciatives culturals, de les quals n'hi ha moltes a Mallorca, però a vegades no és fàcil connectar-les. "La col·laboració d'artistes mallorquins amb artistes de la resta del món, de Catalunya en aquest cas amb la participació de la directora Carla Rovira, és una opció que facilita la mobilitat de l'obra i potencia el mercat natural en llengua catalana".

Durant la presentació del muntatge teatral, Bel Busquets, vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, ha destacat els esforços que fa l'espai per mantenir la seguretat dels seus espectadors, artistes i treballadors.

Després de l'estrena de divendres a les 19 hores, hi haurà un col·loqui Principal Plus amb l'equip artístic. La funció de dissabte 23 també serà emesa en línia. La funció de diumenge 24 serà a les 18 hores.

stats