Indústria audiovisual

Reunió per impulsar la Catalunya Media City a les Tres Xemeneies

La conselleria de Cultura i els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià de Besòs aborden "l'encaix" econòmic del 'hub' audiovisual

ARA
1 min
Entorn de les mítiques Tres Xemeneies de Sant Adrià, que ara es vol reconvertir en un pol per a l’audiovisual.

BarcelonaLa zona de l'antiga central tèrmica de les Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs ha esdevingut “la joia de la corona del que queda per fer a l’àrea metropolitana”, segons definició del gerent de l’Institut Municipal d’Urbanisme de Barcelona, David Martínez. Allà és on es vol aixecar la Catalunya Media City, un projecte público-privat impulsat pel Clúster Audiovisual de Catalunya que reunirà sota una mateixa infraestructura diferents espais de recerca, innovació i producció audiovisual. Aquest dimecres s'han reunit la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete, i l'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, per treballar conjuntament "l'encaix local del futur hub audiovisual de les Tres Xemeneies". Un hub que vol atraure produccions de plataformes com Netflix.

Segons la consellera de Cultura, el hub "ha de permetre la creació de continguts audiovisuals i digitals innovadors que puguin ser reconeguts arreu de la indústria, del país i del món". "Aquest és un sector estratègic que ha d’arrelar en el territori, potenciar la indústria pròpia i donar oportunitats al talent local. Fa massa temps que professionals d’aquest sector marxen fora per realitzar el seu potencial, i és el moment de canviar aquesta dinàmica", ha afegit Garriga. Els alcaldes coincideixen amb la consellera en la voluntat d'aconseguir que aquest projecte "signifiqui també l'activació econòmica de l'entorn i la capacitació professional dels seus veïns i veïnes".

De moment Catalunya Media City està en fase de projecte, buscant consensos metropolitans i finançament, i encara sense un calendari definit.

stats