CINEMA
Cultura 19/02/2013

La relliscada més delirant dels Goya

L'Acadèmia mira d'explicar l'embolic dels sobres en l'entrega dels premis

Sílvia Marimon Lara Bonilla
2 min
Candela Peña recull el Goya i exhibeix un sobre que contenia el seu nom i una targeta amb el nom de Chus Lampreave.

Barcelona.Va ser un dels moments més delirants de l'entrega de la 27a edició dels premis de l'Acadèmia del Cine Espanyol. Els actors Adriana Ugarte i Carlos Santos anunciaven el nom del guanyador en la categoria de la millor cançó. Ugarte va dir: "El Goya a la millor cançó original és per a Els nens salvatges , de Pablo Cervantes". La càmera va enfocar els que havien de recollir el guardó: hi havia abraçades, petons, somriures... I quan s'encaminaven cap a l'escenari van haver de girar cua. "Ho sento... El Goya és per No te puedo encontrar de la pel·lícula Blancaneu , de Juan Gómez Chicuelo i Pablo Berger", va corregir Ugarte.

Ahir el president de l'Acadèmia del Cine Espanyol, Enrique González Macho, va donar explicacions sobre l'embolic dels sobres en un comunicat. "El nom del guanyador va dins d'un sobre lacrat i hi ha una cartolina al costat en què es posa el nom de qui recull el premi en el cas que algun candidat no hi sigui present i no el pugui recollir. En lloc d'obrir el sobre que havia d'obrir, [Ugarte] va llegir l'altra cartolina amb el nom del qui recolliria el premi d' Els nens salvatges" . Aquesta altra cartolina, amb el nom de qui recull el premi en cas d'absències, és la que també exhibia l'actriu Candela Peña quan va fer el seu discurs (a la fotografia).

González Macho va justificar l'error: "Era l'única entrega que no s'havia assajat el dia anterior, perquè Tristán Ulloa en l'últim moment no va poder venir i se'l va haver de substituir per Carlos Santos". La baixa de l'actor espanyol va ser voluntària i ho va anunciar per Twitter. No va anar a la cerimònia "per disconformitat amb les directrius dels Goya" i les recomanacions, fins i tot de la vicepresidenta del govern, de no convertir-ho en un acte polític reivindicatiu.

No va ser l'única pífia. Ahir la web dels Goya atorgava el premi al millor director a Pablo Berger. En realitat, va ser per a J.A. Bayona.

stats