Música
Cultura 25/04/2018

Rampaire estrena el videoclip de 'Tu', filmat al delta de l'Ebre

La cançó forma part del disc 'Pedretes' del músic ampostí Alfred Porres

Ara
2 min

BarcelonaEl músic i artista visual ampostí Alfred Porres és Rampaire, que acaba de publicar l'EP 'Pedretes' amb el segell Microscopi. De les cinc cançons del disc ha triat 'Tu' per fer-ne un videoclip dirigit per Albert Vidal i filmat al delta de l'Ebre amb la col·laboració dels ballarins Aina Lanas i Kiko López.

"Volíem fer servir imatges del delta de l'Ebre perquè pensem que el context ebrenc és un element fonamental de la meva proposta musical i també perquè era un recurs visual potent que teníem a l'abast", explica Porres.

El videoclip va ser gravat al marge esquerre del Delta, concretament a la platja de la Marquesa, prop de la desembocadura de l'Ebre. Des d'un punt de vista narratiu es va jugar a intercalar les imatges dels ballarins i les del músic cantant en el mateix espai, però sense coincidir en el mateix pla. El pes narratiu el porten els ballarins que, tot i que no tenien cap indicació explícita o un guió marcat sobre el que havien de fer, van treballar amb la idea de "l'encontre i el desencontre", "l'anhel i la impossibilitat de comunicació", "comprendre i posar-se al lloc de l'altre", que és la idea que hi ha darrere la història que explica 'Tu'.

'Tu' va ser escrita a l’estiu del 2016 mentre Alfred Porres (Rampaire) desenvolupava un projecte artístic per recollir diners per a una ONG que ajudava les persones refugiades que intentaven arribar a Europa des de Síria. La cançó confronta dues idees: d’una banda, la fugacitat de tot allò que tenim i que som; i, d’una altra, la necessitat de comprometre’ns davant el patiment dels altres. En aquest sentit, segons Rampaire, 'Tu' és una interpel·lació a no restar indiferents i a comprendre que, qualsevol dia, tu pots ser 'jo'.

stats