L'AGENDA CULTURAL

Una quinzena de cites culturals per a aquest cap de setmana

Celebris o no Sant Valentí, l'ARA Balears et proposa un munt d'activitats culturals i d'oci per al cap de setmana perquè no et quedis a casa

'Priscilla, reina del desierto'.

Banda de Música de Manacor i Jove Orquestra Illes Balears

Homenatge a Rafel Nadal

Aquestes dues agrupacions volen reconèixer la tasca del músic manacorí Rafel Nadal dedicant-li el programa següent. A la primera part, la Banda de Música de Manacor interpretarà 'Capriccio Russo' de Luis Cobos; 'Sendes' de J. A. Pina; 'Conga del fuego' d'A. Márquez i 'Andrés contrabandista' d'Óscar Navarro. De la segona part se n'encarregarà la Jove Orquestra Illes Balears i músics de la Simfònica de les Illes Balears, que oferiran les peces 'Intermezzo' i 'L'Arlesienne' de G. Bizet; 'O mio babbino caro' de G. Puccini, amb la col·laboració del tenor Gianni Schicchi i la soprano Carme Garí; 'Meditació' i 'Thaïs' de J. Massenet, amb la col·laboració del violí solista Smerald Spahiu; 'Romança de tenor' i 'La tabernera del puerto' de P. Sorozábal, amb el tenor Pedro Granados; la 'Dansa hongaresa núm. 5' de J. Brahms, i 'The prayer' de D. Foster, amb la soprano Carme Garí i el tenor Pedro Granados.
Auditori de Manacor (av. del Ferrocarril, 63 A). Diumenge 12 a les 19 h. 5 euros.

MÚSICA

Carles Grimalt

'Pacífico Atlántico'

El manacorí Carles Grimalt presenta el seu nou disc, 'Pacífico Atlántico', en un xou que du a l'escenari sis músics amb seccions de vent, pianos, acordions, guitarres i la col·laboració especial de la veu recitada d'Emmi Finozzi, que filarà teatralment el rumb de l'actuació. El multiinstrumentista ha creat un disc conceptual en què mescla el lèxic mariner amb històries succeïdes en alta mar.
Teatre de Manacor (av. del Parc cantonada amb carrer d'en Jordi des Racó). Dissabte 11 a les 19.30 h. 8 euros.

Etzel

Cor de cambra

Martí Sáez és el director d'aquesta formació coral integrada per cantaires de la zona nord de Mallorca. Per presentar-se al públic, han preparat un repertori integrat per obres de Mozart i Benedetto Marcello. A més, hi col·labora de manera especial el pianista local Jeroni Alenyar.
Auditori d'Alcúdia (pl. Porta de Mallorca, 3). Dissabte 11 a les 20 h. A partir de 6 euros.

Jazz Wize i Victoria Miles

Jam session

El quartet de jazz format per Richard Vinton (piano), José Luis García (bateria), Miquel Ramon (saxo) i Marc Peach (baix) acompanyarà Victoria Miles en un concert que satisfarà els amants de la música.
Blue Jazz Club (passeig de Mallorca, 6. Palma. Hotel Saratoga). Dissabte 11 a les 23 h. Gratuït.

Los Secretos

En directe

Aquest famós grup musical és el convidat estrella de les festes de Santa Eulària des Riu. Aprofitarà l'avinentesa per presentar el seu darrer treball, 'Algo prestado', sense deixar de banda fer un repàs de les seves cançons més conegudes, com 'Déjame', 'Ojos de gato' i 'Pero a tu lado'.
Plaça d'Espanya de Santa Eulària del Riu. Dissabte 11 a les 22 h. Gratuït.

'El lied i la balada romàntiques'

Studium Aureum

Quart concert de la temporada de la Fundació Studium Aureum. En aquesta ocasió, el protagonista de la vetlada serà l'obra de l'alemany Johannes Brahms. Se n'interpretaran 'Zigeunerlieder op. 103', 'Liebeslieder-Walzer op. 52' i '6 danses hongareses' (les números 2, 4, 5, 8, 11 i 17). La direcció serà a càrrec de Carles Ponseti, mentre que de la interpretació musical se n'encarrega l'Studium Cor de Cambra i els pianistes Andreu Riera i Noemí Dalmau. Mitja hora abans del concert, la compositora Mercè Pons farà una xerrada sobre Brahms i el programa que se n'ofereix.
Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (c/ d'Alfons el Magnànim, 64. Palma). Dilluns 13 a les 20 h. A partir de 10 euros.

TEATRE

'Transtorno obsesivo por internet'

Cia. Concha Vidal

Aquest curiós títol pertany a una divertida comèdia de dones sobre la seva intimitat. La xarxa de xarxes, internet, és el fil conductor de l'obra per obrir les portes a secrets entorn d’allò que fa més mal. Després de la funció, s'ofereix l'oportunitat de xerrar amb els membres de la companyia Concha Vidal.
Sala Magna de l'auditòrium Sa Màniga (c/ de Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte 11 a les 19.30 h. 5 euros.

'El fill que vull tindre'

El pont flotant

Els lligams emocionals entre els fills i els pares centren la temàtica d'aquesta obra. S'hi parla de l’esforç que hem de fer per comprendre els fills i també de la dificultat per comprendre les generacions passades. Present, passat i futur es troben en escena per contar-nos històries, per demostrar com estimam els nostres fills i els nostres pares i de com ens costa, de vegades, comunicar-nos.
Teatre Principal de Palma (c/ de la Riera, 2A). Dissabte 11 a les 20 h. A partir de 10 euros.

'Temps'

Quim Masferrer

Obra de personatge únic produïda per Teatre de Guerrilla i escrita per Quim Masferrer, que també n'és el protagonista. Hi encarna un home a qui només li queden 90 minuts de vida, fet que el condueix a plantejar-se, enmig de la ràbia, què ha estat de la seva existència, què hauria pogut fer i no ha fet... El director de la funció és Ramon Fontserè
Teatre Calós (Maria Auxiliadora, 10. Ciutadella). Dissabte 11 a les 20.30 h. A partir de 20 euros.

'Entremès dels llépols befats' i 'Entremès del pescador i el frare'

Santanyí Cultural

Dins aquest cicle que promou el teatre, es podrà veure un programa doble. En primer lloc es representarà 'Entremès dels llépols befats', entremès mallorquí anònim del segle XVIII que va adaptar Llorenç Moyà el 1979. En segon lloc serà el torn de l''Entremès del pescador i el frare', que segueix fidelment l'argument de l'entremès mallorquí, també anònim, del segle XVIII anomenat 'Entremès del pescador'.
Teatre Principal de Santanyí (c/ del Bisbe Verger, 38). Dissabte 11 a les 19 h. 3 euros.

'Narco'

Tshock

Serafín Quevedo encarna un personatge que lluita per ser acceptat en una societat en què ser narcolèptic per ventura és més comú del que pensam. És una obra de la companyia Tshock.
Espai Cultural Can Ventosa (av. d'Igansi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 11 a les 21 h.

'Vida i miracles de n'Aineta dels matalassos'

Adaptació teatral

Antoni Mus és l'autor de la novel·la 'Vida i miracles de n'Aineta dels matalassos', que és duita a l'escenari amb direcció de Joan Manuel Albinyana. La protagonista és Aineta, una al·lota òrfena de ben prest que s'ha d'espavilar per tirar endavant. S'hi il·lustra una societat mallorquina rural amb tocs de realisme màgic.
Club de Pollença (pl. Major, 10). Diumenge 12 a les 19.30 h. Taquilla inversa.

'Un tramvia anomenat Desig'

El Somni Produccions

La companyia mallorquina El Somni Produccions du a la pitiüsa gran la seva versió d'aquesta obra de Tennessee Williams que també ha estat duita al cinema de manera exitosa. La interpreten Alexandra Palomo, Marga López, Rodo Gener i Joan Manel Vedell. L'adaptació i direcció és a càrrec de Sergio Baos.
Auditori de l'edifici polivalent de Cas Serres (c/ d'Ernest Ehrenfeld, s/n. Eivissa). Diumenge 12 a les 18.30 h.

'Pobres casats'

Lluís Segura

Els tres protagonistes d'aquesta història de Lluís Segura saben que la convivència conjugal és difícil. Quan pareix que tot va com una seda i que no poden ser més feliços, arriba una visita una mica… inesperada. Obra còmica i divertida representada per l'Associació de Persones Majors de Son Sardina, sa Garriga i Son Espanyol.
Teatre Principal de Santanyí (c/ del Bisbe Verger, 38). Dilluns 13 a les 19 h. 3 euros.

ALTRES ESPECTACLES

'Priscilla, reina del desierto'

Musical

Exitosa versió teatral de la pel·lícula australiana 'The adventures of Priscilla Queen of the desert' (1994). Tres artistes 'drag queens' duen a terme una travessia pel desert dels Antípodes per arribar fins a l'hotel on els han contractat. Durant el viatge, viuran tota mena d'aventures. Més de quaranta artistes damunt l'escenari i els èxits musicals més ballats de la història són dos factors clau per atreure el públic.
Auditòrium de Palma (passeig Marítim, 18). Dissabte 11 a les 18 h i a les 22 h; diumenge 12 a les 17 h i 20.30 h. A partir de 30 euros.

Patricia Sornosa

Monòleg

Aquesta monologuista, un dels darrers fitxatges de Comedy Central, presenta el seu darrer espectacle, 'Género fresco', que recull els temes que més l'empipen, els quals desnvolupa amb el seu particular sentit de l'humor.
Teatre d'Alaró (c/ de Sant Vicenç Ferrer, 33). Dissabte 11 a les 19 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF