CULTURA
Cultura 14/12/2016

Què tenen en comú el basc i el català?

Beatriz Fernández i Anna Pineda presenten el 16 de desembre a Palma el llibre 'Basc per a catalanoparlants'

Ara Balears
1 min
Qué tenen en comú el basc i el català?

PalmaBeatriz Fernández Fernández, professora titular del Departament d’Estudis Bascos de la Universitat del País Basc, i Anna Pineda i Cirera, llicenciada en filologia catalana a la Universitat de Barcelona, presenten divendres 16 de desembre a Can Alcover, a Palma, el llibre 'Basc per a catalanoparlants' o "com dues llengües tan diferents s'assemblen tant".

"No es tracta d’un típic manual de gramàtica. El llibre conté, és clar, nocions de gramàtica del basc, però no és només això, ni de bon tros. Hi trobareu una bona dosi de passatges novel·lats, referències històriques i culturals, tastets de gastronomia... i més! Tot plegat per endinsar-vos, de manera entretinguda, en el funcionament de la llengua basca", explica la professora Beatriz Fernández, amb l'ajuda de la lingüista Anna Pineda, que ha traduït i adaptat per al públic catalanoparlant aquest llibre.

"El funcionament d'una llengua aparentment tan llunyana i diferent com el basc és, en el fons, molt semblant al funcionament del català", diuen.

stats