CRISTINA ROS HI VENS O HI VAS?

Gaudeix, és clar que sí, amb molt de gust

Maria Moreno, al front de la cuina, i Cristina Díaz a la sala, fan d’aquesta taverna de la vella Palma un lloc referent per al bon menjar i el millor vi

Té tot l’aire d’una taverna, com si hi hagués estat sempre. El Gaudeix és un raconet, un racó tan discret com encantador que aprofita la trobada acantonada entre el carrer de Sant Feliu i el de Can Sales. Dues tauletes fora; dins, els tres nivells que caracteritzen molts dels baixos de les cases de la vella Palma, amb bigues de fusta i arc de volta de marès. El Gaudeix hi podria haver estat sempre, però aquesta aventura la començaren el 2012 dues amigues, Cristina Díaz Oliver i Maria Moreno Allgayer, declarades fans del bon menjar, dels vins i d’un ambient amigable. I això és el que fan: Cristina de taula en taula, aconsellant els clients fidels i els ocasionals: “Avui això és especialment bo”, “no demanis tant, amb això us basta i, si no, ja en demanareu més”, amb una actitud de natural familiaritat que s’agraeix; i Maria, al cap de la cuina, que renova i fusiona plats mallorquins amb una justa creativitat, amb l’elaboració pròpia, de la casa, de tot el que va als plats.

Al Gaudeix es menja bé, amb un bon equilibri de qualitat i preu. El que està guixat a la pissarra té una bona resposta als plats: coca de calamarsets amb ceba, flor de carxofa i Portobello, favetes amb camaiot, ous romputs amb filet, vieira amb all blanc, croquetes de gambes, arròs melós de tinta i gambes, bacallà amb gules i col morada, tumbet, porc negre amb chutney de mango, gató d’ametlles, bifàsic de xocolata i gingebre... Tot això entre un llarg etcètera de plats, tapes i broquetes per compartir i gaudir-ne. Al Gaudeix, a més, es beu bé. La carta de vins és un dels forts de la casa: una trentena de blancs, rosats i negres mallorquins, una vuitantena de vins diferents espanyols. I atenció, que tenen molt de vi en copes, fins i tot dels més selectes, perquè ningú no se’n quedi amb les ganes, perquè tothom se’n vagi satisfet.

CARRER DE CAN SALES, 2 (PALMA)

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF