18/04/2012

Quan el que és d'aquí triomfa més a fora

2 min

L'èxit de Domènec Reixach La primera temporada de Domènec Reixach com a director del Teatre de l'Arxipèlag de Perpinyà apunta cap a un èxit absolut. El que va ser el responsable màxim del Teatre Nacional de Catalunya durant vuit anys està desenvolupant una gran tasca. La previsió d'espectadors, segons les entrades venudes, estarà per sobre de les 76.000, una xifra que situa aquest nou espai escènic francès entre els cinc primers de les anomenades Escenes Nacionals, que son 70 arreu del país. El complex del Teatre de l'Arxipèlag està format per tres sales i les activitats han despertat l'interès tant dels habitants de Perpinyà com de l'entorn comarcal de la ciutat. Un dels punts més importants és la relació amb el públic més jove i familiar amb l'objectiu de fidelitzar-lo. A França, al teatre públic hi ha tres nivells: Teatre Nacional, Escena Nacional i Centre Dramàtic Nacional. L'Arxipèlag -un conjunt arquitectònic dissenyat per Jean Nouvel inaugurat a la tardor i que compta amb una programació molt variada de teatre, dansa i música- és una institució de gestió público-privada. Un model que caldria que estudiessin a la conselleria de Cultura. Enhorabona, senyor Reixach. Vostè sí que val.

Flavià i Sisa, a duo Carles Flavià i Jaume Sisa seran parella artística en un espectacle que estan preparant per estrenar la pròxima tardor sota la direcció de Pau Miró i la supervisió d'Oriol Broggi. Aquesta creació portarà a l'escenari els perfils personals i professionals dels dos artistes, en un espectacle de text en què, de moment, no està previst que el cantautor galàctic canti més d'una cançó. Tot i que això podria canviar, esclar. Flavià i Sisa no interpretaran, doncs, cap altre paper més que els de les seves pròpies vides en una creació que estarà tenyida d'humor i simpatia.

Rafel Alberti, expulsat d'un poble d'Almeria El teatre municipal de Huércal-Overa (Almeria) va deixar de tenir el 26 de març el nom del poeta andalús Rafael Alberti. L'Ajuntament, governat pel Partit Popular des del 2011, va decidir retirar el nom del poeta en considerar que Alberti no te res a veure amb el poble. Tenen raó, la poesia universal no té res a veure amb l'actual Ajuntament de Huércal-Overa. En l'ara anomenat Teatre Municipal hi havia aquests dies una exposició: El bonsai com a expressió artística .

stats